Poliţia slovacă a reţinut suspecţi în cazul asasinării jurnalistului de investigaţie Jan Kuciak (presă)

Poliţia slovacă a reţinut suspecţi în cazul asasinării jurnalistului de investigaţie Jan Kuciak (presă)

Poliţia slovacă a reţinut joi dimineaţă una sau mai multe persoane suspectate de asasinarea jurnalistului de investigaţie Jan Kuciak şi a logodnicei sale, au comunicat - citând surse ale poliţiei - mai multe media slovace, între care cotidianul SME şi site-ul Aktuality.sk, pentru care a lucrat ziaristul ucis, potrivit Reuters.

Poliţia a indicat pe pagina sa de Facebook că a reţinut persoane suspectate de o crima violentă şi efectuează în prezent percheziţii la domiciliul acestora, dar nu a precizat în care caz.

Forţele de ordine slovace au refuzat să ofere mai multe detalii.

Jurnalistul Jan Kuciak, care a publicat anchete despre corupţia la vârful clasei politice din Slovacia, a fost găsit împuşcat, împreună cu logodnica sa Martina Kusnirova, la domiciliul celor doi din afara capitalei Bratislava. Ambii aveau 27 de ani.

Acest asasinat a amplificat îngrijorările cu privire la libertatea presei în fosta ţară comunistă din Europa de Est şi a condus la proteste în masă care l-au forţat pe premierul Robert Fico să demisioneze. La presiunea străzii au mai demisionat ministrul de interne Robert Kalinak şi şeful poliţiei slovace, Tibor Gaspar. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…