Poliția ungară a finalizat ancheta privind moartea a 71 de refugiați sufocați într-un camion abandonat, în august 2015

Poliția ungară a finalizat ancheta privind moartea a 71 de refugiați sufocați într-un camion abandonat, în august 2015

Poliția ungară a anunțat vineri că a finalizat ancheta privind moartea a 71 de refugiați găsiți sufocați într-un camion abandonat de contrabandiști pe șosea, în august 2015, și că a propus procuraturii inculparea a nouă suspecți, informează DPA.

Cei nouă suspecți sunt acuzați că au format un grup infracțional și că transportul ilegal pe care l-au organizat a dus la moartea refugiaților. Toți cei nouă, opt bulgari și un afgan, se află în custodia autorităților ungare.

Corpurile neînsuflețite ale refugiaților au fost descoperite într-un camion frigorific înmatriculat în Ungaria abandonat pe o autostradă din Austria, la Parndorf, în apropiere de Viena, în plină criză a imigranților. Cei 71 de refugiați — 59 de bărbați, nouă femei și patru copii — proveneau din Siria, Irak și Afganistan.

Între 2015 și 2016, într-o perioadă de mai puțin de 12 luni, peste 1 milion de imigranți s-au angajat pe ruta balcanică, din Grecia în Austria via Macedonia, Serbia și Ungaria, în încercarea de a trece mai departe, către zone mai înstărite ale Europei, amintește DPA. Ungaria a fost prima țară de pe această rută care și-a închis, din toamna lui 2015, frontierele în fața refugiaților și imigranților. Ruta balcanică a fost închisă oficial acum 13 luni, ceea ce a redus drastic fluxul de imigranți.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone

2 ULTIMA ORĂ Ucrainenii au aruncat în aer trenul blindat adus de ruși la Melitopol

3 Priviți, americanii au prezentat în România cel mai nou tanc, Abrams M1A2 SEPv3

4 Cam are dreptate omul ăsta în ce spune...

5 Uite un articol care merită citit!