Poliția ungară a finalizat ancheta privind moartea a 71 de refugiați sufocați într-un camion abandonat, în august 2015

Poliția ungară a anunțat vineri că a finalizat ancheta privind moartea a 71 de refugiați găsiți sufocați într-un camion abandonat de contrabandiști pe șosea, în august 2015, și că a propus procuraturii inculparea a nouă suspecți, informează DPA.

Cei nouă suspecți sunt acuzați că au format un grup infracțional și că transportul ilegal pe care l-au organizat a dus la moartea refugiaților. Toți cei nouă, opt bulgari și un afgan, se află în custodia autorităților ungare.

Corpurile neînsuflețite ale refugiaților au fost descoperite într-un camion frigorific înmatriculat în Ungaria abandonat pe o autostradă din Austria, la Parndorf, în apropiere de Viena, în plină criză a imigranților. Cei 71 de refugiați — 59 de bărbați, nouă femei și patru copii — proveneau din Siria, Irak și Afganistan.

Între 2015 și 2016, într-o perioadă de mai puțin de 12 luni, peste 1 milion de imigranți s-au angajat pe ruta balcanică, din Grecia în Austria via Macedonia, Serbia și Ungaria, în încercarea de a trece mai departe, către zone mai înstărite ale Europei, amintește DPA. Ungaria a fost prima țară de pe această rută care și-a închis, din toamna lui 2015, frontierele în fața refugiaților și imigranților. Ruta balcanică a fost închisă oficial acum 13 luni, ceea ce a redus drastic fluxul de imigranți.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

2 Prefectul Clujului, soţia şi baieţelul de nouă luni, diagnosticaţi cu COVID-19 / Prefectul: Gândiți-vă de două o…

3 După șase luni de coronavirus: 5 întrebări la care oamenii de știință încă nu au răspunsul

4 Cine este românca depistată pozitiv la coronavirus în insula Creta

5 De citit / Un profesor american spune adevărul despre șobolanul pe care Dragnea îl admira și căruia i-a dat chei…