Poliţia verifică dacă s-a încălcat legea la evenimentul organizat de Rareş Bogdan

Poliţia verifică dacă s-a încălcat legea la evenimentul organizat de Rareş Bogdan

Poliţiştii clujeni fac verificări în urma apariţiei în presă a informaţiilor conform cărora europarlamentarul Rareş Bogdan ar fi organizat o petrecere pentru fiica sa, încălcând prevederile legale privind starea de alertă. Rareş Bogdan a revenit cu precizări, relatează  Adevărul.

„În urma apariţiei în spaţiul public a unor imagini şi articole privind desfăşurarea unui eveniment organizat într-un local public din municipiul Cluj-Napoca, prin care s-ar fi încălcat prevederile incidente privind starea de alertă, sunt efectuate verificări pentru stabilirea exactă a stării de fapt şi luarea măsurilor legale care se impun”- au declarat reprezentanţii Poliţiei din Cluj.

Potrivit Libertatea, europarlamentarul Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintelui PNL, a ignorat starea de alertă şi i-ar fi ţinut ziua fiicei sale cu 100 de invitaţi la un restaurant clujean. Puţini oameni erau pe terasă, restul fiind în interiorul restaurantului, la mese fără mască, inclusiv Rareş Bogdan şi familia stând înăuntrul restaurantului, relatează sursa citată. Legea spune că, în starea de alertă, în toată România sunt interzise evenimentele în interiorul restaurantelor, fiind permise numai cele de pe terase sau grădini. Dacă închiriezi locul pentru un eveniment privat, nu poţi avea mai mult de 20 de invitaţi înăuntru. Sursa citată a arătat că majoritatea invitaţilor au stat în interiorul restaurantului, având în vedere vremea urâtă.

„Am cerut soţiei să-mi spună exact câte persoane au fost invitate că nu ştiam“

„A fost un eveniment privat la Cluj, care a respectat toate normele impuse de reglementările în vigoare. Fără politicieni, fără vedete, fără persoane publice, fără şefi de instituţii. Familia şi prieteni apropiaţi. Atât. Cifra de 100 este o aberaţie. Îmi pare rău ca nu m-au sunat sa vina şi sa bea o cafea şi sa mănânce o prăjitura jurnaliştii care s-au chinuit cu drone si teleobiective pe dealurile pline de noroi şi apa din jur”, a susţinut, ieri, pentru „Adevărul“, Rareş Bogdan.

Între timp, Rareş Bogdan a mai precizat pentru Observator: „Am cerut şi eu soţiei mele să îmi spună exact câte persoane au fost invitate că nu ştiam. Ea s-a ocupat, nu m-am ocupat eu. Au fost undeva la 14-15 copilaşi şi în jur de 40 de adulţi. Sub 40, peste, nu ştiu exact. A fost o masă normală pentru un copilaş de un an, a fost o zi de naştere cu familia şi cu prieteni apropiaţi.”


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop joi, 30 mai. Racii sunt prea curioşi, iar fecioarele nu se pot concentra

2 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

3 VIDEO Surpriză de proporții, drona care ar fi lovit radarul din Rusia ar fi de fabricație portugheză

4 N-o să vă vină să credeți, dar acest articol a fost publicat în revista SRI...

5 O lege mai mult decât interesantă promulgată de președintele Iohannis...