Politicianul desemnat să o înlocuiască pe Le Pen la conducerea partidului refuză postul; FN a desemnat un alt președinte interimar

Politicianul desemnat să o înlocuiască pe Le Pen la conducerea partidului refuză postul; FN a desemnat un alt președinte interimar

Bărbatul desemnat să o înlocuiască pe candidata la alegerile prezidențiale din Franța, Marine Le Pen, la conducerea partidului de extremă-dreaptă Frontul Național (FN) a refuzat postul și se va concentra asupra apărării sale împotriva unor acuzații că a făcut comentarii îndoielnice despre Holocaust, a declarat vineri Louis Aliot, vicepreședinte al FN, relatează Reuters.

În locul lui Jalkh, noul președinte interimar al FN va fi europarlamentarul Steeve Briois. ''Cel care va prelua interimatul este Briois și am încheiat subiectul'', a declarat Aliot.

Louis Aliot, partenerul de viață al lui Marine Le Pen, a anunțat decizia într-un interviu televizat la BFM TV, spunând că Jean-Francois Jalkh, vicepreședinte al partidului până acum puțin cunoscut, nu vrea să preia postul în climatul actual.

Cu câteva zile înaintea scrutinului prezidențial din 7 mai, în care Marine Le Pen se va confrunta cu centristul Emmanuel Macron, Aliot a declarat că Jalkh va depune plângere penală după ceea ce el a numit acuzații total nefondate referitoare la presupuse atitudini ambigue ale sale privind uciderea în masă a evreilor în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...