Polițist înjunghiat de un adolescent cu probleme psihice. Cine cere dotarea oamenilor legii cu dispozitive cu electroșocuri

Polițist înjunghiat de un adolescent cu probleme psihice. Cine cere dotarea oamenilor legii cu dispozitive cu electroșocuri

Polițistul din comuna ilfoveană Berceni a fost rănit luni seară, 6 noiembrie, de un minor și a fost dus de urgență la spital.

Dispozitive cu electroșocuri

Un tânăr cu comportament recalcitrant, minor, a lovit un polițist în piept, luni seara.

„La data de 6 noiembrie a.c., în jurul orei 21.34, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat prin apel 112, de către un membru al unei familii, din comuna Berceni, cu privire la internarea unui minor, care prezenta un comportament recalcitrant, la o unitate medicală de specialitate. La fața s-au deplasat polițiști din cadrul orașului Popești Leordeni, iar la momentele desfășurării intervenției, unul dintre polițiști a fost agresat fizic în zona pieptului, prin lovire cu un corp contondent, de către minorul în cauză”, a transmis IPJ Ilfov.

Polițistul a fost dus de urgență la spital, pentru îngrijiri medicale. Sindicatul Europol cere dotarea polițiștilor cu dispozitive cu electroșocuri.

„Poliţiştii au intervenit la un caz semnalat prin 112. Patrula a fost solicitată pe raza com. Berceni, aparent pentru un scandal în familie. După ce au ajuns la faţa locului, un adolescent a luat un cuţit şi l-a înfipt în pieptul unuia dintre poliţişti ”, a transmis Europol.

Potrivit sindicaliștilor, ei au oferit luna trecută 40 de dispozitive cu electroşocuri gratuite. „Cu toate acestea, deși 20 dintre ele deja pot fi folosite de polițiștii din stradă, șeful Poliției Capitalei, din directiva celor de mai «sus», refuză să îi doteze pe polițiști cu ele. Dacă în acest caz, deosebit de grav, unul din polițiști ar fi avut un dispozitiv cu electroșocuri, nu ar fi ajuns să-i fie pusă viața în pericol”, au susţinut reprezentanţii sindicatului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?