Poliţistă din Capitală, urmărită penal pentru şantajarea unui medic estetician

Poliţistă din Capitală, urmărită penal pentru şantajarea unui medic estetician

Alina Georgiana Moroianu, ofiţer de poliţie în cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 6, este urmărită penal de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj, ea fiind acuzată că ar fi constrâns un medic estetician de la o clinică privată să-i dea suma de 15.000 de euro.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 20 august, în cazul Alinei Georgiana Moroianu, subcomisar de poliţie în cadrul DGPMB - Poliţia Sector 6 - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj.

DNA susţine că, în cursul lunii octombrie 2019, sub ameninţarea unui presupus dosar penal pentru evaziune fiscală, Alina Georgiana Moroianu ar fi constrâns un medic estetician de la o clinică privată să-i dea 15.000 de euro atât pentru ea, cât şi pentru o altă persoană.

Poliţista i-ar fi cerut medicului estetician suma respectivă pentru o fostă pacientă nemulţumită de intervenţia chirurgicală efectuată de acesta, ameninţându-l totodată cu depunerea unei plângeri pentru malpraxis şi cu comiterea unor acte de violenţă din partea pacientei şi a prietenului acesteia.

Ulterior, Alina Georgiana Moroianu ar fi primit direct de la medicul estetician suma de 15.000 de euro, din care şi-ar fi păstrat suma de 5.000 de euro, restul fiind dat pacientei nemulţumite.

În acest caz, DNA a dispus faţă de Alina Georgiana Moroianu luarea măsurii sechestrului asigurător asupra sumelor de 2.000 de euro şi 16.100 lei ridicate de la aceasta cu ocazia percheziţiei domiciliare.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Alina Georgiana Moroianu trebuie să respecte mai multe obligaţii, printre care să nu părăsească teritoriul României şi să nu se apropie şi să nu comunice, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa procurorilor. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Javra, îngropată definitiv de Buzăianu! / Cât „cașcaval” a primit viitoarea „regină a pușcăriașilor”

3 Așa o fi?

4 „Am ținut-o câteva zile, era varză. I-am și cumpărat câte ceva și i-am dat-o înapoi."

5 Dragnea confirmă scandalul cu țiitoarea! Mesaj de ultimă oră