Polonezii ne dau din nou clasă: Varșovia vrea să se implice în producția celebrelor lansatoare HIMARS

Polonezii ne dau din nou clasă: Varșovia vrea să se implice în producția celebrelor lansatoare HIMARS

Ministrul Apărării Naționale din Polonia, Mariusz Błaszczak, a anunțat joi că a discutat cu responsabilii Lockheed Martin despre posibilitatea de a produce sistemele de rachete HIMARS în Polonia.

Lansatorul HIMARS FOTO Profimedia

Błaszczak și-a început joi vizita de trei zile în SUA cu o vizită la uzina Lockheed Martin din Camden, Arkansas. „După ce am discutat cu consiliul de administrație al Lockheed Martin, am fost asigurat că există disponibilitatea de a coopera cu industria poloneză de apărare, disponibilitatea de a consolida industria poloneză de apărare, ceea ce este benefic și pentru Statele Unite, deoarece va permite o creștere a producției de HIMARS”, a spus el în timpul unui briefing de presă, arată defence24.pl . El a anunțat că un „centru HIMARS va fi înființat în Polonia la sfârșitul acestui an, care se dorește a fi un „hub pentru mentenanță și producția HIMARS nu numai pentru Polonia, ci și pentru țările europene”.

Błaszczak și-a început joi vizita de trei zile în SUA cu o vizită la uzina Lockheed Martin din Camden, Arkansas.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...