Polonia: A intrat în vigoare o nouă lege care elimină impozitul pe venit pentru tinerii angajaţi

O nouă lege care elimină impozitul pe venit pentru angajaţii cu vârsta de cel mult 26 de ani a intrat joi în vigoare în Polonia, cu trei luni înainte de alegerile parlamentare, relatează DPA.

Măsura, care ar urma să se aplice unui număr de circa două milioane de polonezi, acoperă un venit de până la 85.500 de zloţi (circa 22.200 de dolari) pentru angajaţi. Ea nu se aplică totuşi şi tinerilor antreprenori.

Costul anual al acestei reduceri de taxe este estimat la aproximativ 2,5 miliarde de zloţi.

Guvernul speră că legea va creşte gradul de angajare în rândul tinerilor şi va stimula scoaterea lor din munca la negru.

Legea i-ar putea încuraja de asemenea pe tinerii ucraineni să vină să lucreze în Polonia, a declarat pentru DPA economistul Piotr Bielski, de la Santander Bank Polska.

În ultimii ani, Polonia s-a confruntat cu un aflux semnificativ de muncitori ucraineni. Din cele 330.000 de permise de muncă emise anul trecut, circa 73% au fost oferite ucrainenilor.

Decizia este de asemenea criticată ca fiind discriminatorie, pentru că alege aleatoriu grupul de persoane care va beneficia de pe urma ei, conform Camerei Naţionale de Comerţ din Polonia (KIG).

Alţi experţi au evidenţiat o lipsă de finanţare sustenabilă pentru eliminarea impozitului şi pentru alte iniţiative de cheltuieli sociale introduse de guvern.

Eliminarea impozitului pe venit pentru tineri face parte dintr-un pachet de stimulente fiscale în valoarea de aproximativ 40 de miliarde de zloţi, care mai include acordarea celei de-a 13-a pensii, un program extins de beneficii pentru copii şi o rată mai scăzută a taxei pe venitul personal. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Ghizdeanu i-a livrat pe Dragnea, Vâlcov și Dăncilă! Dosarul va fi declinat la DNA!

2 ULTIMA ORĂ / Document / Statele Unite își avertizează cetățenii că virusul ucigaș a explodat în alte 6 țări din As…

3 Zăngănit de cătușe către PSD! Voi ați citit discursul ambasadorului SUA de joi? Ați văzut postarea de pe Faceb…

4 Zvon / Serviciile secrete din NATO ar fi avertizat în legătură cu un „incident de securitate potențial cu impact…

5 Informație exclusivă / Nicușor Dan și Florin Cîțu se vor bate pentru Primăria Capitalei! Firea NU va candida! PM…

recomandări

Te ia DNA: Cristian Popescu Piedone

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Caracatița asta evadează ca-n filme dintr-un borcan