Polonia: Andrzej Duda, favorit la alegerile prezidenţiale din 2020 (sondaj)

Polonia: Andrzej Duda, favorit la alegerile prezidenţiale din 2020 (sondaj)

Actualul preşedinte polonez Andrzej Duda este favorit în faţa fostului premier Donald Tusk, actual preşedinte al Consiliului European, în cursa pentru funcţia supremă în Polonia din 2020, relevă un sondaj de opinie, dat luni publicităţii de agenţia de presă PAP.

Ancheta sociologică, realizată în 11-12 iulie pe un eşantion de 1.094 de cetăţeni polonezi cu drept de vot, indică faptul că doar 21% din electoratul polonez ar vota pentru Donald Tusk la preşedinţia ţării.

''Sondajul confirmă că Andrzej Duda este favorit în primul tur'', a explicat politologul polonez Rafael Chwedoruk.

Pe de altă parte, Beata Mazurek, reprezentantă a Partidului Lege şi Justiţie (PiS), aflat la guvernare, a estimat că este improbabil ca Donald Tusk să se înscrie la alegerile prezidenţiale din 2020, întrucât se teme că va pierde în faţa actualului şef al statului.

Comentariile lui Mazurek survin după ce Tusk l-a provocat pe liderul PiS, Jarosław Kaczyński, să candideze la preşedinţia Poloniei în 2020.

Totuşi, Kaczyński a declarat că preşedintele în exerciţiu Andrzej Duda va fi probabil candidatul PiS la viitorul scrutin prezidenţial.

Donald Tusk a fost prim-ministru al Poloniei în perioada 2007 - 2014, după care a demisionat pentru a deveni preşedinte al Consiliului European.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...