Polonia anunță că a semnat un memorandum pentru cumpărarea de sisteme de apărare cu rachete Patriot din SUA

Statele Unite ale Americii (SUA) au acceptat să-i vândă Poloniei sisteme de apărare cu rachete Patriot, în cadrul unui memorandum semnat miercuri noaptea, a declarat joi ministrul apărării polonez, Antoni Macierewicz, citat de Reuters.

''A fost semnat un memorandum noaptea trecută potrivit căruia guvernul american a acceptat să-i vândă Poloniei rachete Patriot în cea mai modernă configurație'', a declarat Macierewicz într-o conferință de presă transmisă joi dimineața de către televiziunea publică.

''Sunt bucuros să transmit această informație în ziua vizitei președintelui Trump la Varșovia'', a adăugat ministrul polonez.

Trump a sosit miercuri la Varșovia, unde, potrivit Casei Albe, el își va exprima într-un discurs angajamentul față de NATO și va avea întâlniri cu un grup de țări apropiate Rusiei, în drumul său către summitul G-20 din Germania, care se va desfășura vineri și sâmbătă la Hamburg.

În martie, Polonia anunța că se așteaptă să semneze un contract în valoare de până la 7,6 miliarde de dolari cu firma americană Raytheon, pentru a achiziționa opt sisteme de apărare cu rachete Patriot până la încheierea acestui an.

Varșovia consideră acordul drept un obiectiv central al unei ample modernizări a forțelor sale armate până în anul 2023.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 RAPORT OFICIAL / România, pe primul loc în evoluția epidemiei de COVID-19 în UE: cea mai mare rată de pozitivar…

2 Rusia amenință direct România: „Tentativele provocatoare nu vor rămâne fără răspuns. Să se gândească serios la…

3 DOCUMENT / Informațiile care dinamitează Poliția Capitalei! Berechet cerea detalii dintr-un dosar de omor peste …

4 Scandal sexual cu reținere! Soția unui multimilionar român îl acuză pe afacerist că a supus-o la perversiuni …

5 Planul din Kiseleff pentru moțiunea de cenzură: care sunt mizele pentru PSD și cum arată calcule pe voturi / Cel…