Polonia: Candidaţii la prezidenţiale se întâlnesc cu alegătorii din fiefurile lor, în ultima zi a campaniei electorale

Polonia: Candidaţii la prezidenţiale se întâlnesc cu alegătorii din fiefurile lor, în ultima zi a campaniei electorale

Candidaţii la alegerile prezidenţiale din Polonia, prevăzute pentru duminică, folosesc ultimele ore ale campaniei electorale pentru se întâlni cu alegătorii din fiefurile lor, relatează vineri dpa.

Începând de la miezul nopţii de vineri (22:00 GMT), nu vor mai fi permise publicarea sondajelor de opinie şi evenimente de campanie din partea celor 11 candidaţi prezidenţiali. Perioada respectivă se va încheia duminică la ora locală 21:00 (19:00 GMT), atunci când se închid secţiile de votare şi sunt publicate primele exit-poll-uri.

Preşedintele în exerciţiu Andrzej Duda - care este susţinut de Partidul Lege şi Justiţie (PiS), aflat la guvernare - se deplasează în regiunea Polonia Mare, înainte de a ajunge în Silezia şi spre seară la Stary Sacz, în regiunea Polonia Mică, unde sprijinul său electoral este cel mai solid.

Principalul său contracandidat, Rafal Trzaskowski, primar al Varşoviei şi reprezentant al Platformei Civice (PO), îşi va încheia campania electorală cu un miting în una dintre principalele pieţe ale capitalei poloneze.

Nu este de aşteptat ca vreun candidat să depăşească în primul tur pragul de 50% necesar pentru a deveni preşedinte al ţării.

Un sondaj de opinie publicat recent de IBRIS indică faptul că Andrzej Duda ar câştiga primul tur, cu 41% din sufragii, iar Rafal Trzaskowski s-ar plasa pe poziţia secundă, cu 26% din voturi.

Printre ceilalţi candidaţi la funcţia de preşedinte se află liderul Partidului Poporului, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, stângistul Robert Biedron, politicianul de extremă-dreapta Krzysztof Bosak şi jurnalistul Szymon Holownia. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

3 Șeful tătarilor din Crimeea după „sabotaje”: „Podul de peste strâmtoarea Kerci este foarte jignit că trebuie să stea la coadă”

4 ULTIMA ORĂ Conducerea rusă a Crimeei a părăsit peninsula în urma unui apel venit de la Moscova

5 Rușii pregătesc măcelul? / Transporturi uriașe de rachete și sisteme S-300 către Ucraina