Polonia: Lech Walesa a suferit o operaţie cardiacă

Polonia: Lech Walesa a suferit o operaţie cardiacă

Fostul preşedinte polonez, disident anticomunist şi laureat al premiului Nobel pentru pace Lech Walesa a suferi luni o operaţie cardiacă, a declarat luni pentru AFP secretarul său Marek Kaczmar.

"Operaţia s-a terminat", a declarat Marek Kaczmar. La finalul intervenţiei, care a durat circa patru ore şi jumătate, "şeful s-a întors pe patul de spital şi se odihneşte", a adăugat el, fără a furniza alte amănunte.

Laureatul premiului Nobel pentru pace în 1983 şi fostul preşedinte al Poloniei a postat duminică un mesaj video privind starea sa de sănătate în care îşi anunţa internarea în spital, fără a avansa o dată la care ar putea fi externat.

"Mă voi interna în spital. Ce va urma după aceea, numai timpul o va spune", a spus fostul lider al mişcării sindicale Solidaritatea care, în 1989, a pus capăt paşnic comunismului în Polonia.

"Deci, cum nu sunt sigur când ne vom revedea sau dacă ne vom revedea, aş vrea să spun că am făcut tot posibilul pentru a servi bine naţiunea", a adăugat el.

Fostul preşedinte a spus că este "pregătit pentru cele două rezultate posibile" şi că nu îi este teamă de nimic, cu excepţia lui "Dumnezeu şi, puţin, a soţiei".

Potrivit lui Marek Kaczmar, Lech Walesa s-a internat în spital pentru o înlocuire programată a unei baterii a pacemaker-ului său şi repararea unui fir care "probabil s-a rupt".

După ce a lucrat ca electrician în şantierul naval din oraşul portuar Gdansk, Lech Walesa a stupefiat blocul comunist şi lumea întreagă atunci când a preluat conducerea unei mişcări de grevă la care au participat 17.000 de muncitori de pe şantierele navale în 1980.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă