Polonia: Lech Walesa, testat pozitiv cu COVID-19

Polonia: Lech Walesa, testat pozitiv cu COVID-19

Lech Walesa, simbol al luptei împotriva regimului comunist în Polonia în anii '80, a anunţat vineri că a fost depistat cu COVID-19, relatează AFP.

"M-am infectat. Nu-mi vine să cred", a scris pe Facebook laureatul Premiului Nobel pentru Pace în 1983 şi fost preşedinte polonez, în prezent în vârstă de 78 de ani.

În ciuda celor trei doze de vaccin, "în primul rând mă doare capul, în al doilea rând nu mai reuşesc să mă încălzesc, iar în al treilea rând mă simt ca şi cum mi se desprinde carnea de pe os", a precizat Walesa.

"Ce să fac?", şi-a încheiat el mesajul.

Fostul lider carismatic al mişcării sindicale Solidaritatea care a contribuit, în 1989, la căderea paşnică a regimului comunist în Polonia suferă în special de probleme cardiace.

Lucrând ca electrician pe şantierul naval din oraşul portuar Gdansk, Lech Walesa a contribuit la bulversarea blocului comunist preluând conducerea mişcării greviste a 17.000 de muncitori de pe şantierele navale în 1980.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

2 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

3 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

4 Cine era colonelul iranian Sayyad Khodaye, asasinat duminică în fața casei sale din Teheran

5 ULTIMA ORĂ Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore. Pionul Moscovei, acuzat de trădare de țară