Polonia: Partidul de guvernământ propune posibilitatea votării atât în secţii, cât şi prin poştă

Polonia: Partidul de guvernământ propune posibilitatea votării atât în secţii, cât şi prin poştă

Partidul de guvernământ Lege şi Justiţie (PiS) a prezentat luni un proiect legislativ care permite celor 30 de milioane de alegători din Polonia să voteze fie în secţiile de votare, fie prin poştă, transmite dpa.

Modificarea legislaţiei electorale propusă de PiS ar permite de asemenea candidaţilor la alegerile prezidenţiale să se prezinte fără a trebui să depună 100.000 de semnături, cum prevedea legea pentru scrutinul care ar fi trebuit să aibă loc în 10 mai.

Alegerile care trebuiau să aibă loc în Polonia duminica trecută au fost suspendate din cauza epidemiei de coronavirus, iar în prezent există dezacorduri politice privind pasul următor. Partidele de opoziţie au susţinut că epidemia nu permite desfăşurarea campaniei electorale, dar Andrzej Duda, candidatul PiS, care este cotat cel mai bine în sondajele de opinie, a insistat să se voteze exclusiv prin poştă.

Conform noii propuneri, polonezii care doresc să voteze prin poştă trebuie să facă o cerere în acest sens.

Conform unei decizii adoptate duminică seara de comisia electorală de stat (PKW), preşedintele camerei inferioare a parlamentului are la dispoziţie două săptămâni pentru a anunţa noua dată a alegerilor prezidenţiale, care trebuie să aibă loc în termen de 60 de zile de la anunţ. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...