Polonia: Premierul anunţă numirea noului ministru de externe, Zbigniew Rau

Polonia: Premierul anunţă numirea noului ministru de externe, Zbigniew Rau

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a anunţat joi numirea unui nou ministru al afacerilor externe, Zbigniew Rau, care îl înlocuieşte pe Jacek Czaputowicz la câteva ore după demisia acestuia, informează dpa.

Premierul Morawiecki a precizat că a discutat despre această numire atât cu Czaputowicz cât şi cu şeful st atului, Andrzej Duda.

Rau, în vârstă de 65 de ani, este profesor de drept şi cea mai recentă funcţie deţinută este cea de preşedinte al comisiei de politică externă a parlamentului. Anterior, Rau a fost şef al administraţiei regionale în voievodatul Lodz (regiune administrativă din centrul Poloniei).

Ministrul de externe Jacek Czaputowicz, aflat în această funcţie din ianuarie 2018, şi-a prezentat joi demisia fără a oferi motive.

El a declarat anterior că după alegerile prezidenţiale din iulie va fi un moment potrivit pentru o schimbare la ministerul de externe, conform anunţului făcut de ministerul de externe, citat de agenţia de ştiri PAP.

Politicienii din opoziţie au declarat că schimbarea şefului diplomaţiei survine într-un moment nepotrivit, dată fiind situaţia tensionată din ţara vecină, Belarus, unde protestatarii au ieşit pe străzi pentru a contesta rezultatul alegerilor prezidenţiale controversate din 9 august. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?