Polonia: Primarul oraşului Gdansk a fost rănit în cursul unei adunări publice

Polonia: Primarul oraşului Gdansk a fost rănit în cursul unei adunări publice

Primarul marelui port polonez Gdansk, Pawel Adamowicz, a fost atacat duminică seară de un necunoscut care l-a lovit de mai multe ori cu un obiect ascuţit, au informat media locale, citând martori, transmite AFP.

Primarul a fost reanimat la locului incidentului după care a fost transportat cu ambulanţa la spital, potrivit paginii de internet a cotidianului Gazeta Wyborcza.

Atacul a avut loc în faţa a câteva sute de persoane, pe un podium ridicat cu ocazia unei strângeri de fonduri pentru o organizaţie finanţând achiziţionarea de echipamente medicale.

Deocamdată nu se cunoaşte cât de grav a fost rănit Pawel Adamowicz, 53 de ani, primar al oraşului Gdansk cu începere din 1998.

Agresorul a fost reţinut rapid.

Potrivit unor martori citaţi de mai multe media, individul a apărut brusc pe podium, a luat microfonul şi a afirmat că a fost aruncat în închisoare de guvernul centrist precedent al Platformei Civice (PO). Acest partid l-a sprijinit pe Pawel Adamowicz cu prilejul alegerilor municipale din toamna lui 2018.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”