Polonia redeschide hotelurile, cinematografele şi teatrele pentru o perioadă de probă

Polonia redeschide hotelurile, cinematografele şi teatrele pentru o perioadă de probă

Polonia a decis să redeschidă hotelurile, cinematografele şi teatrele pentru o perioadă de probă începând de săptămâna viitoare, a declarat vineri premierul Mateusz Morawiecki menţionând o "stabilizare fragilă" a ratei de infectare cu noul coronavirus în ţară, relatează dpa.

Opera, filarmonica, terenurile de sport în aer liber, pârtiile de schi şi piscinele se vor redeschide de asemenea din 12 februarie, a declarat ministrul Culturii, Piotr Glinski, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu premierul Morawiecki şi alţi oficiali guvernamentali.

Hotelurile şi instituţiile culturale se vor putea redeschide la o capacitate de 50%. Măştile vor fi obligatorii.

Toate facilităţile se vor redeschide pentru o perioadă de probă de două săptămâni. Deciziile ulterioare vor depinde de evoluţia situaţiei.

"Ce se va întâmpla în continuare depinde de responsabilitatea noastră", a declarat ministrul Sănătăţii, Adam Niedzielski.

În ultimele două săptămâni, numărul de noi infectări cu coronavirus a stagnat iar presiunea asupra sistemului de sănătate s-a redus, a spus Morawiecki.

Această "stabilizare fragilă" a permis guvernului să facă un nou pas în redeschiderea economiei, însă o ridicare a restricţiilor la nivel mai larg nu este încă posibilă, a afirmat premierul.

În consecinţă, restaurantele şi sălile de sport vor rămâne închise. Restaurantelor li se permite să funcţioneze în regim de catering.

Polonia a raportat vineri peste 6.000 de noi infecţii virale, precum şi 368 decese asociate COVID-19. Numărul total al deceselor în ţară se ridică la peste 38.700.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 DOCUMENT Cine sunt VIP-urile din cinematografie acuzate de DIICOT / Soțul Loredanei Groza, Andrei Boncea de la S…

2 Gelu Tofan, „regele anvelopelor”, a murit retras în satul său natal, refuzând să lupte cu cancerul. Avea 61 de…

3 „E bine că se odihnește. Mi-a furat 23 de milioane de euro de sub nas!” / Oana Zăvoranu, dezvăluiri despre milia…

4 Mesaje din acestea ar trebui puse în toată țara...

5 Cazul „doamnei în roșu”, redeschis după 30 de ani în Italia