Polonia ridică nivelul alertei de ameninţare cibernetică după atacul informatic asupra Ucrainei

Polonia ridică nivelul alertei de ameninţare cibernetică după atacul informatic asupra Ucrainei

Polonia a ridicat marţi nivelul alertei de ameninţare teroristă cibernetică la nivel naţional în urma unui atac informatic asupra Ucrainei săptămâna trecută, adăugând că noul nivel de alertă este preventiv, informează Reuters.

Săptămâna trecută, Ucraina a fost lovită de un atac cibernetic care i-a avertizat pe ucraineni "să le fie frică şi să se aştepte la ce este mai rău" în timp ce ţara se pregăteşte pentru o posibilă nouă ofensivă militară din Rusia vecină.

Potrivit oficialilor ucraineni, atacul informatic a lovit aproximativ 70 de website-uri ale organismelor guvernamentale, inclusiv consiliul de securitate şi apărare, cabinetul de miniştri şi mai multe ministere.

Nivelul de alarmă în Polonia, care este vecinul vestic al Ucrainei, va fi în vigoare până la ora 23:59 duminică, a anunţat Ministerul Digitalizării polonez într-un comunicat pe website-ul său.

"Introducerea acestui nivel de alertă înseamnă că administraţia publică va fi obligată să efectueze o monitorizare sporită a securităţii sistemelor TIC", potrivit comunicatului.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

2 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

3 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 VIDEO Noua realitate din Rusia...