Polonia ridică nivelul alertei de ameninţare cibernetică după atacul informatic asupra Ucrainei

Polonia ridică nivelul alertei de ameninţare cibernetică după atacul informatic asupra Ucrainei

Polonia a ridicat marţi nivelul alertei de ameninţare teroristă cibernetică la nivel naţional în urma unui atac informatic asupra Ucrainei săptămâna trecută, adăugând că noul nivel de alertă este preventiv, informează Reuters.

Săptămâna trecută, Ucraina a fost lovită de un atac cibernetic care i-a avertizat pe ucraineni "să le fie frică şi să se aştepte la ce este mai rău" în timp ce ţara se pregăteşte pentru o posibilă nouă ofensivă militară din Rusia vecină.

Potrivit oficialilor ucraineni, atacul informatic a lovit aproximativ 70 de website-uri ale organismelor guvernamentale, inclusiv consiliul de securitate şi apărare, cabinetul de miniştri şi mai multe ministere.

Nivelul de alarmă în Polonia, care este vecinul vestic al Ucrainei, va fi în vigoare până la ora 23:59 duminică, a anunţat Ministerul Digitalizării polonez într-un comunicat pe website-ul său.

"Introducerea acestui nivel de alertă înseamnă că administraţia publică va fi obligată să efectueze o monitorizare sporită a securităţii sistemelor TIC", potrivit comunicatului.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...