Polonia va primi în anul 2022 primele sisteme Patriot achiziţionate din SUA

Polonia va primi în anul 2022 primele sisteme Patriot achiziţionate din SUA

Polonia va primi în anul 2022 primele sisteme Patriot achiziţionate din SUA, a declarat marţi premierul polonez Mateusz Morawiecki, transmite PAP.

Şeful executivului polonez a subliniat într-un interviu acordat televiziunii publice că rachetele, care sunt dotate cu tehnologie de ultimă generaţie şi pe care "americanii le vând doar Poloniei", "vor asigura securitatea ţării într-un mod fără precedent".

"Este o dovadă a strânsei noastre solidarităţi cu SUA şi a încrederii pe care o au SUA în Polonia, precum şi o confirmare că Polonia este unul dintre cei mai importanţi aliaţi ai Statelor Unite", a menţionat premierul.

Ministrul polonez al apărării, Mariusz Blaszczak, a anunţat vineri că Polonia şi SUA au semnat un acord referitor la investiţiile compensatorii din cadrul contractului de achiziţionare de către Varşovia a unor sisteme americane de apărare antirachetă Patriot, ultima etapă înainte de încheierea propriu-zisă a contractului, prevăzută pentru miercuri, 28 martie, în Polonia.

Postul public polonez TVP info a relatat că acest contract include livrarea a două baterii de rachete şi a 200 de proiectile, iar preţul său este cuprins între 1 miliard şi 1,3 miliarde euro.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 „Pot să filmez și eu puțin bucătăria ta?” / Interlopii României au început să-și afișeze ostentativ bogăția

4 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

5 Sex cu năbădăi în Oltenia! / Patron amenințat cu pistolul de amantul nevestei!