„Polul Nord” al Chinei. Temperaturile coboară până la minus 53 de grade Celsius și aerul îți rămâne blocat în gât

„Polul Nord” al Chinei. Temperaturile coboară până la minus 53 de grade Celsius și aerul îți rămâne blocat în gât

Mohe este cunoscut ca Polul Nord al Chinei dintr-un motiv întemeiat. Este cel mai nordic oraș din țară și este un loc foarte, foarte rece. Duminică, 22 ianuarie s-au înregistrat -53 de grade Celsius, relatează Sky News.

Este atât de frig încât aerul îți rămâne blocat în gât. De asemenea, experimentezi o senzație ciudată de îngheț la nivelul tuturor părților corpului.

Dacă aveți degetele expuse, chiar dacă purtați mănuși mai subțiri, acestea vor fi complet amorțite în câteva minute. Degerăturile sunt un risc real în această situație, iar bateriile dispozitivelor electronice se descarcă anormal de repede.

Cu toate acestea, există și părți amuzante când sunt –50 de grade Celsius afară: dacă arunci apă fiartă în aer, această îngheață instantaneu și se izbește de pământ sub formă de bucăți de gheață.

Acesta este unul dintre motivele pentru care turiștii chinezi aleg să vină aici.

Mohe se află la circa 2.500 de kilometri la nord de Beijing și este înconjurat de Rusia la nord, est și vest. Orașul este adesea expus aerului aspru al iernii siberiene și are 85.000 de locuitori.

Deși temperaturile extreme nu sunt neobișnuite în acest oraș, acestea sunt cu 15-20 de grade Celsius mai ridicate decât în prezent.

La o oră de mers cu mașina către nord se află satul Beiji, un loc ciudat, în care trebuie să cumperi bilet pentru a putea intra. Beiji este pe jumătate localitate turistică, pe jumătate avanpost de frontieră.

În afară de faptul că numele său se traduce literalmente „Polul nord", una dintre principalele atracții din Beji este peisajul cu râul înghețat care desparte China de Rusia.

Fiind întrebat despre cum este să trăiești la –53 de grade, Xie, proprietarul unui magazin universal a afirmat: „Nu poți să vezi pe nimeni la mai mult de câțiva metri depărtare. Până la miezul zilei, fumul, noi îl numim fum, dar este de fapt o ceață foarte densă, se disipă. Fumul apare când se face frig”.

Nu poți să lupți împotriva cerului. Tot ce putem să facem este să luăm toate măsurile posibile. Atâta timp cât nu ne este frig, este în regulă”, a mai adăugat Xie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro