„Polul Nord” al Chinei. Temperaturile coboară până la minus 53 de grade Celsius și aerul îți rămâne blocat în gât

„Polul Nord” al Chinei. Temperaturile coboară până la minus 53 de grade Celsius și aerul îți rămâne blocat în gât

Mohe este cunoscut ca Polul Nord al Chinei dintr-un motiv întemeiat. Este cel mai nordic oraș din țară și este un loc foarte, foarte rece. Duminică, 22 ianuarie s-au înregistrat -53 de grade Celsius, relatează Sky News.

Este atât de frig încât aerul îți rămâne blocat în gât. De asemenea, experimentezi o senzație ciudată de îngheț la nivelul tuturor părților corpului.

Dacă aveți degetele expuse, chiar dacă purtați mănuși mai subțiri, acestea vor fi complet amorțite în câteva minute. Degerăturile sunt un risc real în această situație, iar bateriile dispozitivelor electronice se descarcă anormal de repede.

Cu toate acestea, există și părți amuzante când sunt –50 de grade Celsius afară: dacă arunci apă fiartă în aer, această îngheață instantaneu și se izbește de pământ sub formă de bucăți de gheață.

Acesta este unul dintre motivele pentru care turiștii chinezi aleg să vină aici.

Mohe se află la circa 2.500 de kilometri la nord de Beijing și este înconjurat de Rusia la nord, est și vest. Orașul este adesea expus aerului aspru al iernii siberiene și are 85.000 de locuitori.

Deși temperaturile extreme nu sunt neobișnuite în acest oraș, acestea sunt cu 15-20 de grade Celsius mai ridicate decât în prezent.

La o oră de mers cu mașina către nord se află satul Beiji, un loc ciudat, în care trebuie să cumperi bilet pentru a putea intra. Beiji este pe jumătate localitate turistică, pe jumătate avanpost de frontieră.

În afară de faptul că numele său se traduce literalmente „Polul nord", una dintre principalele atracții din Beji este peisajul cu râul înghețat care desparte China de Rusia.

Fiind întrebat despre cum este să trăiești la –53 de grade, Xie, proprietarul unui magazin universal a afirmat: „Nu poți să vezi pe nimeni la mai mult de câțiva metri depărtare. Până la miezul zilei, fumul, noi îl numim fum, dar este de fapt o ceață foarte densă, se disipă. Fumul apare când se face frig”.

Nu poți să lupți împotriva cerului. Tot ce putem să facem este să luăm toate măsurile posibile. Atâta timp cât nu ne este frig, este în regulă”, a mai adăugat Xie.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Comisia Europeană cere scăderi reale de pensii la magistrați și militari

2 A plecat din țară cu un pașaport regal românesc / S-a stins din viață cea care a fost timp de 25 de ani „prima donna assoluta” a Teatrului de Operă din …

3 Grecul care i-a scăpat pe români de iobăgie. A fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori domn al Moldovei

4 VIDEO Priviți cum arată în realitate! / Noi amănunte despre vizita „surpriză” a lui Putin la Mariupol

5 Cazul Ianis Hagi, o „boală cronică“ în România: „În Germania, nu vezi așa ceva!“