Pompeo către Lavrov: Rusia "destabilizează" Venezuela

Pompeo către Lavrov: Rusia "destabilizează" Venezuela

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, i-a spus miercuri ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, că Moscova "destabilizează" Venezuela şi i-a cerut din nou Rusiei să înceteze sprijinul acordat preşedintelui venezuelan, Nicolas Maduro, relatează AFP.

În cursul unei discuţii telefonice, Mike Pompeo a subliniat că "intervenţia Rusiei şi a Cubei este destabilizatoare pentru Venezuela şi pentru relaţia bilaterală Statele Unite/Rusia", a făcut cunoscut purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Morgan Ortagus.

Şeful diplomaţiei de la Washington a insistat ca "Rusia să pună capăt sprijinului acordat lui Nicolas Maduro şi să intre în rândul naţiunilor, alături de majoritatea zdrobitoare a ţărilor occidentale, care doresc un viitor mai bun pentru poporul venezuelean".

Serghei Lavrov i-a răspuns denunţând cu prilejul aceleiaşi discuţii "influenţa distrugătoare" a Statelor Unite în Venezuela, apreciind că "ingerinţa Washingtonului în treburile Venezuelei" este "o încălcare flagrantă a dreptului internaţional" şi că "această influenţă distrugătoare nu are nicio legătură cu democraţia", potrivit unui comunicat la Ministerului rus de Externe.

Demnitarul rus a criticat, totodată, afirmaţiile făcute de Donald Trump şi Mike Pompeo potrivit cărora armata americană ar putea interveni, dacă este necesar, în Venezuela.

"Continuarea acestor paşi agresivi este plină de consecinţe grave", a declarat el în cursul discuţiei telefonice, adăugând că "numai poporul venezuelan are dreptul să îşi hotărască destinul".AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia