Ponta: Aşa bună a fost 'Revoluţia Fiscală' încât Guvernul a ajuns deja la a cincea Ordonanţă de modificare a Codului

Ponta: Aşa bună a fost 'Revoluţia Fiscală' încât Guvernul a ajuns deja la a cincea Ordonanţă de modificare a Codului

Fostul premier Victor Ponta a declarat joi că Guvernul condus de Viorica Dăncilă a ajuns deja la a cincea Ordonanţă de modificare a Codului Fiscal şi a afirmat că "de fiecare dată lucrurile sunt cârpite fără nicio gândire, analiză, studiu de impact".

"Aşa bună a fost 'Revoluţia Fiscală' a lui Mişa încât Guvernul Dăncilă a ajuns deja la a 5-a Ordonanţă de modificare a Codului - şi de fiecare dată lucrurile sunt cârpite fără nicio gândire, analiză, studiu de impact - şi arată mai rău decât înainte! Drept răsplată pentru dezastrul 'Revoluţiei Fiscale', Daddy l-a pus pe Mişa şef la ANAF (să strângă banii pierduţi tocmai prin prostiile lui ) - şi pe Teodorovici care era Ministru de Finanţe în 2015 îl pune să ciopârţească propriul Cod în fiecare săptămână cu o nouă Ordonanţă - viaţa are un umor negru greu de egalat?! Dacă în 2015 toţi oamenii de afaceri şi investitorii erau fericiţi, azi toţi înjură Guvernul şi PSD, iar contabilii sunt în pragul sinuciderii! Din păcate, '#prostia ucide' este mult mai adevărat şi mai actual decât '#corupţia ucide'!", a afirmat Ponta într-o postare pe Facebook.

ProRomânia va milita pentru revenirea la forma iniţială a Codului Fiscal din 2015 şi obligativitatea ca aceasta să nu fie modificat cel puţin patru ani, a anunţat fostul premier Victor Ponta, lider al formaţiunii.

"Pentru a fi clar şi constructiv : ProRomânia va milita pentru revenirea la forma iniţială a Codului Fiscal din 2015 şi obligativitatea ca acesta să nu fie modificat cel puţin un ciclu electoral de 4 ani - şi nicio modificare să nu poată fi făcută prin ordonanţă de urgenţă, ci doar prin lege - modificarea să intre în vigoare doar la 1 ianuarie anul următor. (...) În 24 iunie 2015 am reuşit să adoptăm noul Cod Fiscal - după ani de muncă şi dezbateri cu mediul de afaceri, cu experţi din ţară şi din afară, cu organismele financiare internaţionale şi cu toţi cei interesaţi. A fost lăudat de toată lumea ca fiind un Cod modern, liberal, adaptat la noile condiţii economice. Am promis atunci toţi că acest Cod Fiscal va rămâne în vigoare nemodificat cel puţin până în 2020, pentru a asigura stabilitate şi predictibilitate", a arătat Ponta, pe Facebook.

El a adăugat că în 2016-2017 noile guverne au intervenit cu 'satârul' ordonanţelor de urgenţă şi "au tot schimbat în mod idiot ceva ce mergea bine, după care a apărut faimosul 'specialist' Ionuţ Mişa cu aberanta lui 'Revoluţie Fiscală'".

Guvernul discută în şedinţa de joi o ordonanţă de urgenţă cu mai multe modificări ale Codului fiscal, printre care posibilitatea ca firmele să opteze pentru impozitul pe profit sau cifra de afaceri dacă se încadrează sub plafonul de un milion de euro. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Americanii au venit la București pentru Halep. „A fost ca și cum m-ar fi lovit un camion”

3 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

4 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

5 O știre pozitivă despre România