Ponta, despre informările SRI privind infecțiile intraspitalicești: Poate nu s-au făcut la premier, ci în altă parte

Ponta, despre informările SRI privind infecțiile intraspitalicești: Poate nu s-au făcut la premier, ci în altă parte

Fostul premier social-democrat Victor Ponta a declarat luni, într-o conferință de presă la Târgoviște, întrebat despre informările pe care SRI susține că le-a făcut în ultimii cinci ani despre infecțiile intraspitalicești, că e posibil ca acestea să nu fi fost făcute la premier ci în altă parte și că "nu a văzut niciodată acest nume de firmă", făcând referire la compania al cărui nume a fost vehiculat în acest scandal.

''Nu pretind că îmi aduc aminte perfect tot ceea ce am fost informat în patru ani, dar încă stau bine cu memoria, nu m-am ramolit. Și n-am văzut niciodată acest nume de firmă. Poate or fi informări, poate nu s-au făcut la primul ministru, poate s-au făcut în altă parte, poate nu s-a vorbit despre această firmă. Dar cu siguranță pot să vă spun un lucru: SRI, în baza atribuțiilor legale, atunci când informa, un ministru de exemplu, despre o situație, dacă era cel mai mic aspect de natură penală, trimitea și la Parchet. Deci dacă a fost trimis sau nu la Parchet, dacă Parchetul l-a anchetat sau nu, asta vă pot spune doar cei de la Procuratură. Eu unul, cu siguranță și cu o memorie destul de bună, nu îmi amintesc de nicio informare pe această temă. E posibil să fi fost sau poate nu au fost pentru mine'', a spus Ponta.

Numele companiei Hexi Pharma a fost vehiculat în scandalul biocidelor utilizate în unitățile sanitare.

Serviciul Român de Informații a trimis, în ultimii cinci ani, circa 100 de informări despre disfuncționalitățile din sistemul public de sănătate , inclusiv legate de fenomenul infecțiilor nosocomiale intraspitalicești, informează luni instituția.

Sursa citată menționează că informările au conținut și "aspecte referitoare la calitatea necorespunzătoare pentru dezinfectanții utilizați la nivelul unităților spitalicești din țară".

SRI afirmă că printre beneficiarii legali ai informărilor pe această problematică sunt președinții de Consilii Județene, prefecții, miniștrii, prim-ministrul și președintele României.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

2 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 I-a condamnat la moarte / Putin a refuzat cererea comandanților ruși de retragere din orașul Herson, într-un mod ordonat, pentru salvarea vieților solda…