Ponta: În prima zi când vin în țară, mă duc și la procuror/Iohannis ne consideră pe toţi nişte iobagi

Ponta: În prima zi când vin în țară, mă duc și la procuror/Iohannis ne consideră pe toţi nişte iobagi

Victor Ponta a afirmat duminică, referitor la dosarul său aflat în faza de urmărire penală, că în prima zi când revine în țară se va duce și la procuror. "Dosarul e în faza de urmărire penală, având în vedere că au trecut opt ani de atunci. În prima zi când vin în țară, sigur, că mă duc și la procuror", a spus Ponta duminică, la B1TV.

Întrebat dacă procurorul poate decide modul în care are loc urmărirea, Ponta a spus: "Bine-nțeles, tot ceea ce e prevăzut în Codul de urmărire penală. Deja noi trăim în altă realitate juridică. Dacă eu, când eram procuror, aș fi făcut afirmațiile care se fac în zilele astea, m-ar fi dat afară imediat și mi-ar fi spus că nu am trecut pe la Facultatea de Drept. Acum, sigur, se pot face tot felul de afirmații și mergem mai departe. (...) Eu mă pricep la drept, drept penal. Ceea ce se întâmplă azi nu are nicio legătură cu dreptul penal, are legătură cu ... pe cine vreți să...".

Întrebat, la B1tv, care sunt trei motive pentru care PSD nu acceptă numirea lui MRU la conducerea Serviciului de Informaţii Externe, Ponta a răspuns:

„Vi le dau foarte uşor şi cred că-s mai mult de trei. În primul rând, lipsa de respect şi dispreţul domnului Iohannis faţă de tot ce înseamnă lucruri importante. Eu am aflat din presă despre nominalizare, nu ştiu de unde a aflat domnul Oprea, o să vă spună dânsul. Eu am spus anul trecut şi îmi pare rău că am dreptate: domnul Iohannis ne consideră pe toţi nişte iobagi, aşa, pe moşia domniei-sale, care trebuie să îndeplinim nişte ordine, ori PSD-ul nu îndeplineşte ordinele domnului Iohannis, mai ales când sunt greşite (…) Am spus în campanie acest lucru, în primele luni am avut poate impresia, dar după aceea mi se verifică. Domnul Iohannis are o mentalitate de… aşa, cu românii în general, şi noi trebuie să îndeplinim dorinţele sale, ori noi nu le îndeplinim. Asta e, se supără, mai ne face un dosar, mai ne face ceva, nu ştiu, dar nu le îndeplinim”.

El a explicat că, deși au fost aleși, mulți primari, președinți de Consilii județene și parlamentari nu mai sunt în funcție.

"Uitați-vă, vedeți, asta e marea problemă și înțeleg tulburarea și din PSD. Nu înțeleg liniștea din PNL. Mi se pare ușor iresponsabilă. Întrebarea este de ce mai participăm la alegeri cu primari, cu președinți de Consilii județene, cu parlamentari, cu prim-ministru, dacă oricum, după aia, nu mai e niciunul în funcție. Luați-i de prin județe, așa, să vedeți câți primari și președinți mai sunt în funcție. Sau dacă un guvern se schimbă că vrea un procuror, de ce mai facem alegeri? Asta e întrebarea la care cred că trebuie să răspundem noi, dar mă uitam la editorialele pe care dvs. le scrieți și după aia confrații din presă, de frică sau mă rog, la ordin, se fac că nu înțeleg ce spuneți. Cam așa e și cu politica asta. De frică sau la ordin ne facem că nu înțelegem", a mai spus Ponta.

Întrebat din nou despre măsurile prevăzute de Codul de procedură penală care l-ar putea viza, printre care măsura controlului judiciar, premierul a afirmat: "Da. Orice (n.r.măsură) prevăzută de Codul de procedură penală". 


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă