Ponta: Pentru români Centenarul Marii Uniri este un moment festiv, Viktor Orban ar fi trebuit să tacă

Ponta: Pentru români Centenarul Marii Uniri este un moment festiv, Viktor Orban ar fi trebuit să tacă

Deputatul Victor Ponta a afirmat că, pentru români, Centenarul Marii Uniri este un moment festiv, iar premierul Ungariei, Viktor Orban, care a spus sâmbătă că pentru maghiari Centenarul Marii Uniri nu reprezintă "un moment festiv", "ar fi trebuit să tacă".

"Pentru români Centenarul Marii Uniri este un moment festiv / un an de mândrie şi bucurie / iar Premierul Viktor Orban ar fi trebuit să tacă (dacă nu putea să se exprime respectuos şi politicos) - dar şi un moment în care trebuie să vedem diferenţa uriaşă între liderii politici naţionali pe care poporul român îi avea în 1918 şi gaşca de hoţi analfabeţi care ne conduce în 2018! Dacă România ar avea azi conducători care să inspire respect, cu siguranţă că Viktor Orban nu şi-ar permite să ne jignească la noi acasă - ştie însă că omologii săi de la Bucureşti îl văd azi ca pe un model şi că sunt dispuşi să vândă pentru bani şi interes personal tot ceea ce s-a obţinut într-o sută de ani!", a scris Ponta într-o postare pe Facebook.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat sâmbătă, la Universitatea de Vară "Tusvanyos" de la Băile Tuşnad, că p entru maghiari Centenarul Marii Uniri nu reprezintă "un moment festiv" .

"Acum 100 de ani, România a intrat în epoca modernităţii. Înţelegem că, din punctul lor de vedere, acesta este un moment festiv, dar să înţeleagă şi ei că pentru noi nu e un moment festiv şi rugăm să privim faptul că România modernă, de 100 de ani, nu ştie ce să facă cu acel fapt că aici trăiesc peste un milion de unguri. Ştiu că în Bucureşti se spune că secuimea nu există, eu sunt de acord cu lozinca UDMR care spune că a existat şi atunci când România modernă nu a existat încă. Şi, cum privesc în jur, secuimea va exista şi atunci când toată Europa se va fi aplecat în faţa islamului. Oferta noastră, deci e către toţi vecinii noştri, deci şi către prietenii noştri români, în loc să negăm realitatea, ceea ce nu e raţional, mai bine să considerăm această realitate ca o resursă. Privim Transilvania ca o resursă, vrem o secuime puternică, o maghiarime mai puternică (...) fiindcă asta va însemna şi pentru România o resursă. Asta e calea pe care trebuie să păşim, să vrem numai", a afirmat Orban, potrivit traducerii oficiale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Penibilul ăsta a fost ani de zile șeful de facto al SRI?

2 „Cu tot respectul pentru Firea, eu nu pot sa mă aliniez în a o susține pentru că, de obicei, orice cal devine gloabă”

3 „Tu muncești și-ți cumperi o Dacie pentru că atât poți, eu muncesc și-mi cumpăr un Ferrari pentru că atât pot”

4 Răsturnare de situație? / Suplimentul folosit de Simona Halep ar conține „ingrediente chinezești necunoscute”

5 Cum arată sondajul pe baza căruia PSD şi PNL spun că discută comasarea alegerilor şi candidaturi pe liste comune