Ponta: Politicile economice haotice ale Guvernului Dăncilă-Dragnea îi 'ard la buzunar' exact pe cei cu venituri mici

Ponta: Politicile economice haotice ale Guvernului Dăncilă-Dragnea îi 'ard la buzunar' exact pe cei cu venituri mici

Fostul premier Victor Ponta afirmă că este nevoie de o strategie ''economică realistă şi predictibilă'', adăugând că politicile economice ''ale Guvernului Dăncilă-Dragnea îi ''ard la buzunar'' exact pe cei cu venituri mici''.

''Din păcate, politicile economice haotice ale Guvernului Dăncilă-Dragnea îi 'ard la buzunar' exact pe cei cu venituri mici / practic fiecare pensionar şi salariat pierde 5% din ce câştigă - ne trebuie revenirea la o strategie economică realistă şi predictibilă!'', a scris pe pagina sa de Facebook, marţi, fostul premier.

Reacţia vine după ce INS a publicat datele inflaţiei pentru luna mai 2018.

Rata anuală a inflaţiei a urcat la 5,4% în mai 2018 , de la 5,2% în luna precedentă, pe fondul scumpirii mărfurilor alimentare cu 3,93%, a celor nealimentare cu 7,75% şi a serviciilor cu 2,72%, arată INS.

O rată mai mare a inflaţiei anuale a fost consemnată în luna februarie 2013, când preţurile de consum au urcat cu 5,65%.

În mai, comparativ cu aprilie, preţurile de consum au urcat cu 0,47%, în condiţiile în care mărfurile alimentare s-au scumpit cu 0,54%, cele nealimentare cu 0,58% şi serviciile cu 0,1%. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...