Ponta: Pro România vrea încetarea de drept a stării de alertă

Ponta: Pro România vrea încetarea de drept a stării de alertă

Pro România vrea încetarea de drept a stării de alertă şi a propus un proiect de hotărâre în acest sens, a anunţat miercuri liderul formaţiunii, Victor Ponta.
 


"Grupul Pro România a propus pentru şedinţa de mâine a Parlamentului adoptarea unei Hotărâri care să constate încetarea de drept a Stării de Alertă. Urmează ca Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului să dispună! Noi suntem Pro România - şi ţinem doar cu Romania!", a anunţat Ponta pe Facebook .

Proiectul de hotărâre privind încetarea stării de alertă la nivel naţional şi a măsurilor de prevenire şi control a infecţiilor, în contextul situaţiei epidemiologice generate de virusul SARS-CoV-2, iniţiat de Pro România prevede: "Art. 1 - Ia act de încetarea stării de alertă, astfel cum a fost instituită şi încuviinţată, potrivit dispoziţiilor legale, pe întreg teritoriul României; Art. 2 - Constată încetarea de drept a tuturor măsurilor care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea şi combaterea efectelor epidemiei COVID-19; Art. 3 - Solicită Guvernului să prezinte Parlamentului, în termen de 30 de zile de la publicarea prezentei hotărâri în Monitorul Oficial al României. Partea l, a unui raport complet privind epidemia COVID-19 pe teritoriul României, măsurile de prevenire şi combatere a efectelor epidemiei, efectele produse de măsurile aplicate, precum şi măsurile economico-sociale asociate stării de alertă şi efectelor epidemiei". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...