Ponta se propune martor la DNA în Dosarul TelDrum? Suntem foarte mulți care știm DIRECT că TelDrum e a lui Dragnea

Ponta se propune martor la DNA în Dosarul TelDrum? Suntem foarte mulți care știm DIRECT că TelDrum e a lui Dragnea

Ponta se propune martor la DNA în Dosarul TelDrum? Fostul lider al PSD, Victor Ponta, a declarat, intr-un interviu pentru stiripesurse.ro, ca “suntem foarte multi care stim in mod direct” ca firma Tel Drum din Teleorman este a lui Liviu Dragnea. Ponta, care a fost exclus din PSD si in weekend a lansat alaturi de Daniel Constantin si Sorin Campeanu partidul Pro Romania, l-a acuzat ca Dragnea ca minte atunci cand spune ca n-a mai vorbit cu cei de la Tel Drum din 2004. DNA i-a acuzat pe directorii Tel Drum la jumatatea lunii august de frauda cu fonduri europene. Petre Pitis, directorul Tel Drum, a negat si el ca ar avea o relatie personala cu Liviu Dragnea si ca liderul PSD n-ar avea nici o legatura cu firma.

Redam mai jos fragmentul din interviul publicat de stiripesurse.ro

Reporter: Cu Tel Drum ce e? Aţi pomenit de Tel Drum. Domnul Gelu Diaconu a lăsat să se înţeleagă că are date despre legăturile lui Liviu Dragnea cu Tel Drum.

Victor Ponta: Hai să ne lămurim. Eu nu cred că există cineva, un român din cei 20 de milioane, care să aibă cel mai mic dubiu că Tel Drum e al lui Dragnea. Toată lumea ştie. Suntem foarte mulţi care ştim în mod direct chestia asta. Faptul că Liviu se poate duce la televizor şi atât de senin să spună că din 2004 nu a mai vorbit cu ei pe mine mă sperie pentru că... când toată lumea ştie că minţi, că poţi să o faci... aici l-a depăşit şi pe Băsescu.

Reporter: Deci dumneaavostră ştiţi cu date concrete chestia asta.

Victor Ponta: Dar nu sunt doar eu. Staţi aşa. Toată lumea ştie. Nu e vreun secret. Dar de ce să te duci la televizor să spui că nu-i cunoşti din 2004? Aici e o chestie totuşi un pic patologică.

HotNews.ro a dezvaluit in anchetele referitoare la afacerile lui Liviu Dragnea cum a ajuns ferma de porci de la Tel Drum la o companie controlata de Dragnea jr. HotNews.ro a documentat o serie de legaturi intre Tel Drum si familia Dragnea.

Liviu Dragnea a fost presedinte al CJ Teleorman intre 2000 si 2012. La propunerea sa si cu votul consilierilor judeteni Tel Drum este privatizat in 2001 pentru 400.000 de lei. Pana atunci compania nu primea nici macar contracte de lucrari de la CJ Teleorman, care era unicul actionar. CJ-ul lui Dragnea lucra cu un antreprenor din Giurgiu.

Cumparatorul Tel Drum este Marian Fiscuci, un coleg de liceu al lui Dragnea. Liderul PSD semneaza contractul de vanzare din postul de presedinte de CJ. Doar activele contabile erau de 2 milioane de lei.

Teodor Nitulescu, fostul baron de Teleorman detronat de Dragnea din pozitia de sef al CJ, a declarat pentru HotNews.ro ca actualul sef al PSD i-a propus sa preia amandoi Tel Drum si sa imparta compania de constructii.

In 2006, la Registrul Comertului figurau ca actionari ai TelDrum Marian Fiscuci - 9,33%, Liviu Lucian Dobrescu – 43,99%, iar Mugurel Sorin Gheorghies - 44%, toti trei fiind fosti colegi de-ai lui Liviu Dragnea. De atunci, actionariatul a devenit unul ascuns, actiunile fiind la purtator. Petre Pitis devine presedintele Consiliului de Administratie de la Tel Drum pe 30 iunie 2008.

Teodor Nitulescu a declarat pentru Hotnwes.ro ca, in opinia si din informatiile sale, Tel Drum este companie controlata de Liviu Dragnea, iar actionarii sunt doar de fatada, interpusi.

Fostul președinte al PSD a vorbit in interviul acordat stiripesurse.ro si despre relatia dintre Liviu Dragnea si Sebastian Ghita. Ponta a spus ca la alegerile din 2016 a fost o intelegere intre cei doi, la care ar fi asistat personal. Liviu Dragnea i-ar fi propus lui Ghita sa-l ajute sa intre in Parlament, iar Ghita i-ar fi promis in schimb sa-l ajute cu RTV, televiziunea pe care o controleaza prin interpusi.

„Hai să ne înțelegem. Aia a fost o înțelegere între Dragnea și Sebi Ghiță. Și anume: Liviu Dragnea i-a spus lui Sebi Ghiță că mă lasă să-l ajut să intre și el în Parlament și Sebi Ghiță i-a spus lui Dragnea că îl ajută cu RTV. Eu am fost de față la această discuție. Ei fiind foarte buni prieteni, nu trebuia să-i pun eu în contact. Că după aia, după ce Sebi Ghiță, săracul, a fugit și Dragnea l-a păcălit, e o altă discuție. Dar a fost o înțelegere între un șef de partid și un proprietar de televiziune, din care trebuiau să câștige amândoi. Ca la toate înțelegerile cu Liviu Dragnea, a câștigat doar el”, a dezvăluit Victor Ponta, în interviul acordat ştiripesurse.ro.

Amintim ca in prezent Sebastian Ghita se afla in Serbia, unde a fost retinut dupa ce a fugit din tara, urmand ca statl roman sa-l extradeze.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia