
Pontonul de pe Lacul Como s-a prăbușit după ce 60 de copii s-au urcat pe el
Peste 60 de adolescenți au provocat prăbușirea unui ponton din Blevio, localitate situată pe malul Lacului Como, după ce s-au legănat pe structură. Evenimentul a fost captat de camerele de supraveghere.
Un incident grav a avut loc recent pe lacul Como, în Italia, când un ponton s-a prăbușit după ce peste 60 de copii s-au urcat pe el. Evenimentul s-a petrecut pe debarcaderul din piața bisericii din localitatea Blevio, provincia Como.
Imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale poliției locale arată cum grupul de adolescenți, care se legănau pe ponton, a provocat prăbușirea structurii.
Primarul critică comportamentul copiilor
Primarul orașului Blevio, Alberto Trabucchi, a declarat pentru publicația La Repubblica că situația este gravă, fiind vorba despre daune aduse proprietății publice. „Am reclamat totul pentru că este vorba despre daune aduse proprietății publice. O utilizare total improprie care evidențiază cât de lipsiți de respect sunt acești copii față de proprietatea publică. Problema este că acum rămânem cu pagubele și cu un inconvenient semnificativ”, a spus edilul.
Un incident repetat și costuri mari pentru reparații
În trecut, în Blevio au mai fost cazuri similare. Anul trecut, u n alt debarcader a fost distrus în același mod , iar reparațiile au durat un an. Structurile de pe lacul Como sunt folosite pentru acostarea ambarcațiunilor, care pot staţiona maximum două ore, precum și pentru încărcare și descărcare. Primul debarcader a fost distrus în 2024, iar repararea acestuia a costat 50.000 de euro.
Primarul Trabucchi a explicat pentru presa italiană: „Aceste structuri nu sunt proiectate să suporte 50 de persoane în același timp care sar pe ele, printre altele. De fiecare dată, administrația avertizează cu indicatoare care definesc utilizările permise ale debarcaderelor. Dar acestea sunt adesea dărâmate. În acest moment, fără acel debarcader avem mari inconveniente pentru cetățeni , deoarece este un serviciu teritorial. Bărcile nu pot acosta și, în general, a fost distrus un lucru de utilitate publică”.
Sursa: adevarul.ro