Pop: Calificativul pe care l-aș da învățământului românesc e în jur de 7

Pop: Calificativul pe care l-aș da învățământului românesc e în jur de 7

Ministrul Educației, Liviu Pop, a declarat, luni, la Corbii Mari, județul Dâmbovița, că nota pe care o dă învățământului românesc este 7, iar principalul punct slab al acestuia este viteza cu care se schimbă miniștrii Educației.

''Calificativul pe care l-aș da învățământului românesc e undeva în jur de 7. L-am dat și îl mențin, iar la finalul mandatului meu sper să fie undeva în jurul notei 8. Dacă ne ajută Dumnezeu să guvernăm șase ani de acum încolo, poate fi 10. Cred că principalul punct slab, cel puțin în ultimii șase ani, este legat de viteza cu care s-au schimbat miniștrii Educației în România. Pe analiza europeană, în România, în ultimii șapte ani, durata medie a mandatului unui ministru a fost de șase luni. Eu cred că de aici trebuie să începem, să avem stabilitate la nivel de minister'', a spus ministrul Liviu Pop.

Ministrul Educației, Liviu Pop, a fost prezent, luni, în localitatea Corbii Mari, județul Dâmbovița, la inaugurarea a trei unități de învățământ, o școală nou construită și două grădinițe reabilitate.

Școala nou construită este în satul Grozăvești și a costat 1,6 milioane de lei. Finanțarea a fost obținută în 2015, în cadrul proiectului Reabilitarea Infrastructurii Școlare, derulat de Ministerul Educației Naționale.

Celelalte două unități de învățământ sunt o grădiniță din satul Grozăvești, care a fost realizată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și a costat 250.000 de lei și o altă grădiniță, unde sunt și clase de școală, în Satul Nou, realizată tot prin PNDL cu o valoare de 460.000 de lei.

AGERPRES/(A-autor: Cornelia Dumitru, editor: Diana Dumitru)


populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Sincer? Mi-e dor de ordine. Mi-e dor de Ceașescu” / „Șuca” a vrut să se bage și ea în seamă pe subiectul Beach, Please!, dar a scris greșit numele dict…

3 „După aceea, vor veni cu sutele” / Primele vești cu adevărat proaste pentru Rusia vin din Germania

4 ALERTĂ Simina Tănăsescu este noul președinte al CCR

5 De ce în România judecătorii se pensionează la 48 de ani. Cine au fost „băieții deștepți” care au dat legea și ce motive au avut