Porcăria continuă! Dosarul 10 August mai aşteaptă. De ce nu a fost trimis încă la Tribunalul București

Dosarul 10 August nu a plecat încă spre Tribunalul București, deși toate actele erau gata încă de ieri după-amiază, spun surse din Cadrul Curții de Apel București.

Motivul: Se așteaptă recursul referitor la hotărârea instanţei care nu a acceptat luni să sesizeze Curtea Constituţională.

Avocații „dlui” Cucoș consideră că este neconstituțional art 90 din Codul de procedură penală, referitor la asistența juridică obligatorie a suspectului sau inculpatului doar în câteva cazuri.

Judecătorul Ruxandra Grecu a respins cererea de sesizare a CCR, iar recursul poate fi formulat în termen de 48 de ore de la pronunțare, adică până miercuri în jur de ora 15:00. Competența de a judeca recursul aparține ICCJ.

Așadar, dacă va exista acest recurs, dosarul va fi trimis întâi la ICCJ pentru soluționarea sesizării CCR și abia apoi, indiferent de decizia ICCJ, va ajunge la Tribunalul București pentru judecarea redeschiderii.

 
Curtea de Apel București a admis, luni, solicitarea foștilor șefi ai Jandarmeriei si a declinat competența de judecare a redeschiderii Dosarul 10 August în favoarea Tribunalului București.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Urmează două rețineri la vârful politicii...

2 BREAKING CCR a respins sesizarea președintelui Iohannis și a decis că Parlamentul stabilește data alegerilor p…

3 Ca-n filme! Ea este consiliera PNL care l-a prins pe omul lui Tudorache cu procesele verbale moșmondite!

4 Asta se lasă cu pușcărie! / DOCUMENTUL care confirmă că la Sectorul 1 s-au găsit în urne mai multe buletine de v…

5 ȘOC la vârful UE! Fondarea unei noi UE fără Ungaria și Polonia! Premierul Olandei încalcă în premieră un tabu …