Porcsalmi Bálint (UDMR): În acest moment, noi nu susţinem suspendarea preşedintelui Iohannis

Porcsalmi Bálint (UDMR): În acest moment, noi nu susţinem suspendarea preşedintelui Iohannis

Preşedintele executiv al UDMR, Porcsalmi Bálint, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că formaţiunea sa nu va susţine demersurile de suspendare din funcţie a preşedintelui Klaus Iohannis.

"Pot să vă spun ce a declarat şi dl. Kelemen săptămâna trecută, ce a declarat şi dl. Cseke săptămâna aceasta, în repetate rânduri. Cu toate că nu cunoaştem detaliile şi nu cunoaştem ce vor colegii de la PSD-ALDE, în acest moment noi nu susţinem suspendarea preşedintelui. Nu vedem de ce ar trebui suspendat preşedintele şi nu susţinem ideea suspendării preşedintelui", a subliniat Porcsalmi Bálint.

Suspendarea preşedintelui trebuie să fie o opţiune serioasă, a declarat joi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, care a anunţat că acest lucru va fi decis luni, într-o şedinţă a coaliţiei de guvernare.

"Din punctul meu de vedere, suspendarea preşedintelui trebuie să fie o opţiunea serioasă pentru că, dacă doar stăm şi ne plângem, nu respectă azi Constituţia, nu respectă mâine Constituţia, poate mai trimite una alt consilier prezidenţial să ameninţe un alt judecător de la CRR, o fi trimis consilieri prezidenţiali să ameninţe şi judecători la ÎCCJ. (...) Şi dacă noi doar stăm şi constatăm, nu ne exercităm un atribut important al acestui for care este forul suprem din România", a declarat Dragnea la Parlament.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Două femei, una frumoasă, una...

3 Care sunt cele două trasee pe unde ar intra Rusia în România în cazul unei invazii terestre / Ce spune raportul …

4 De citit! / Valentin Naumescu: Rusia va pierde războiul din Ucraina

5 Ioana Băsescu, cu un picior în pușcărie! / „Ea mi-a cerut să fac plăți nereale în campania din 2009”