Portavionul rusesc Admiral Kuznețov în stare deplorabilă (surse din Marina britanică)

Portavionul rusesc Admiral Kuznețov în stare deplorabilă (surse din Marina britanică)

Singurul portavion operațional al Rusiei, Admiral Kuznețov, se află într-o stare de degradare atât de avansată, încât este mereu însoțit de un remorcher în cazul în care se defectează, spun surse din Marina Britanică, citate de cotidianul the Telegraph.

Vase ale Marinei Regale Britanice au escortat ieri un convoi de 10 nave ale Marinei rusești în drumul lor prin Canalul Mânecii, conduse de portavionul veteran, de 55. 000 de tone. Navele se îndreaptă către estul Mediteranei, unde ar trebui să participe la o ofensivă fulger împotriva rebelilor sirieni din Alep.

Experții navali britanici spun că instalațiile sanitare sunt atât de degradate, încât unele toalete nu pot fi folosite, a avut probleme constante cu alimentarea cu electricitate și a suferit mai multe accidente.

Oficialii NATO au avertizat zilele trecute că este cea mai mare desfășurare de forțe navale a Rusiei de la Războiul Rece încoace. Însă portavionul a trecut ieri prin Strâmtoarea Dover lăsând în urmă un nor de fum și a fost luat peste picior de către publicul britanic pe rețelele de socializare, scrie The Telegraph.

"Toate navele lor arată bine pe dinafară, dar sunt oribile pe dinăuntru. Nu trebuie decât să te uiți la fumul pe care-l scoate ca să îți dai seama că nu e totul în regulă", a declarat un expert al Marinei Britanice, citat de the Telegraph. "Am avut și noi delegații la bordul navelor rusești și e întotdeauna un șoc. Condițiile sunt destul de mizere".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

2 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

3 VIDEO Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, chef la Runcu la ziua unui conda…

4 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…

5 Valentino Gogu, un român de 72 de ani care fugit în anii 80 în America, a rămas fără job după închiderea emble…