Portugalia: Demisia unui secretar de stat implicat într-un caz de corupţie

Portugalia: Demisia unui secretar de stat implicat într-un caz de corupţie

Secretarul de stat portughez al protecţiei civile a demisionat miercuri după deschiderea unei anchete asupra achiziţionării aparent frauduloase de material pentru prevenirea riscurilor de incendii forestiere, relatează France Presse.

Potrivit presei, secretarul de stat este considerat responsabil pentru comandarea la o societate apropiată Partidului Socialist a circa 70.000 de echipamente de protecţie împotriva fumului distribuite locuitorilor din regiunile cele mai afectate de incendii de pădure la un preţ mult superior celui al pieţei. Aceste echipamente declanşaseră deja un scandal când jurnaliştii au demonstrat, bazându-se pe imagini, că ele se consumă dacă sunt expuse focului.

Incendii devastează în fiecare vară pădurile Portugaliei, unde au făcut 100 de morţi în 2017, traumatizând ţara.

Demisia secretarului de stat socialist Jose Artur Neves "din motive personale" a fost acceptată, potrivit unui comunicat al givernului portughez.

Ministerul public a anunţat miercuri în acelaşi timp că a deschis o anchetă asupra suspiciunilor de "fraudă" şi "corupţie" în achiziţionarea sistemelor de prevenire a riscurilor de incendii de pădure, cofinanţată din fonduri europene.

Zeci de percheziţii au fost efectuate miercuri, în special, la Ministerul de Interne şi în sediile Protecţiei civile.

"Justiţia funcţionează. Guvernul este senin", a declarat premierul socialist Antonio Costa, al cărui partid este favorit pentru alegerile legislative din 6 octombrie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa