Poşta Română a urcat 8 locuri, până la poziţia 36, în topul companiilor de profil din 168 de ţări

Poşta Română a urcat 8 locuri, până la poziţia 36, în topul companiilor de profil din 168 de ţări

Compania Naţională Poşta Română a urcat 8 locuri, până la poziţia 36, în topul întocmit de Uniunea Poştală Universală, care face referire la companiile poştale din 168 de ţări, informează compania printr-un comunicat transmis marţi AGERPRES.

Raportului UPU analizează produsele şi serviciile poştale în funcţie de fiabilitate, acoperire, relevanţă şi rezistenţă.

"În anul 2020, Poşta Română s-a clasat pe locul 44, cu un scor de 54,78 de puncte. Este al doilea an în care compania reuşeşte să urce în clasament, înaintea unor ţări precum Danemarca, Luxemburg sau Norvegia. Elveţia, Germania şi Austria ocupă primele locuri, urmate de Japonia şi Franţa", se precizează în comunicat.

Raportul a luat în considerare informaţii despre timpii medii de livrare, pentru a cuantifica perturbările operaţionale cauzate de pandemia de COVID-19. Principala constatare este că blocajele logistice din 2020 au afectat grav fiabilitatea operaţiunilor poştale, termenele medii de livrare pe teritoriile naţionale crescând cu 13% faţă de 2019, se precizează în comunicat.

În 2020, impactul pandemiei asupra economiei mondiale, comerţului global şi aprovizionării transfrontaliere a fost fără precendent, cu un nivel de contracţie nemaiîntâlnit de la cel de-Al Doilea Război Mondial. Chiar dacă în anul 2021 timpii de livrare au coborât spre valorile din 2019, rezultatele studiului sugerează că lacunele în dezvoltarea poştală vor rămâne probabil o provocare considerabilă pentru sector în următorii ani.

"Încă de la începutul pandemiei, Poşta Română s-a adaptat rapid situaţiei şi a căutat soluţii pentru a nu întrerupe activitatea, iar măsurile luate să nu afecteze distribuirea trimiterilor şi a prestaţiilor sociale pentru populaţie. Totodată, compania a dezvoltat produse pentru a satisface necesitatea unei nevoi din ce în ce mai acute a furnizorilor de livrare la domiciliu a comenzilor, evitând expunerea populaţiei la infecţia cu COVID-19. Le mulţumesc colegilor mei pentru implicare, dedicare şi conştientizarea importanţei pe care o au în viaţa comunităţii", a declarat Valentin Ştefan, Directorul General al Poştei Române.

Poşta Română este cel mai mare operator naţional din domeniul serviciilor poştale şi se află în proprietatea statului român, reprezentat de Ministerul Cercetării Inovării şi Digitalizării (93,52%) şi Fondul Proprietatea (6,48%).

Compania deţine o reţea de peste 5.600 de subunităţi poştale la nivel naţional şi distribuie, săptămânal, mai mult 11 milioane de trimiteri poştale. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poştei Române, iar peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale