#postBrexit: Londra planifică un nou program de schimb pentru studenţi după părăsirea programului european Erasmus

#postBrexit: Londra planifică un nou program de schimb pentru studenţi după părăsirea programului european Erasmus

Marea Britanie intenţionează să investească peste 100 de milioane de lire sterline pentru dezvoltarea unui nou program de schimb pentru studenţi deoarece nu mai participă la programul Erasmus după decizia de a părăsi Uniunea Europeană, informează dpa.

Departamentul pentru educaţie al Marii Britanii a anunţat că acest nou program, Turing, va permite unui număr de aproximativ 35.000 de studenţi să studieze în străinătate începând din septembrie anul viitor.

Programul, denumit după matematicianul şi criptograful britanic Alan Turing (considerat părintele computerului şi al inteligenţei artificiale n.r.), urmează să beneficieze de 100 de milioane de lire sterline pentru anul universitar 2021/22. Ulterior, finanţarea va fi stabilită de bugetele viitoare.

Programul Turing este introdus deoarece Londra părăseşte programul de schimb pentru studenţi Erasmus al Uniunii Europene, o decizie criticată de mulţi în urma ajungerii vineri la un acord în privinţa unui acord comercial post-Brexit între Marea Britanie şi UE.

Marea Britanie şi UE au convenit asupra unui pact comercial care să le guverneze relaţia după încheierea, la sfârşitul anului 2020, a perioadei de tranziţie post-Brexit.

"Am conceput un sistem cu adevărat internaţional, care se concentrează pe priorităţile noastre, oferă o valoare adăugată reală şi reprezintă o parte importantă a promisiunii noastre de a ridica nivelul Regatului Unit", a declarat secretarul britanic pentru educaţie Gavin Williamson, potrivit agenţiei de ştiri PA.

Programul îşi propune să sprijine studenţi care provin din medii defavorizate, conform informaţiilor furnizate de Departamentul britanic pentru educaţie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria