Pot spune că e un turneu românesc, a declarat Simona Halep despre Mutua Madrid Open

Pot spune că e un turneu românesc, a declarat Simona Halep despre Mutua Madrid Open

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul șapte mondial, a declarat, miercuri, că turneul Mutua Madrid Open este unul românesc, având în vedere că este patronat de Ion Țiriac și că la ediția din acest an patru românce s-au calificat în optimi, dintre care trei sunt deja în sferturi.

"E un turneu românesc, pot spune", a declarat Halep, zâmbind. "Mă simt ca acasă aici. Mă simt bine mereu. Am amintiri foarte frumoase din 2014 (a jucat finala, n. red.). Încerc să fac cel mai bun turneu pentru mine, încerc să mă bucur de el, deoarece în place foarte mult. Sunt multe românce pe tabloul și continuă să câștige. E un lucru bun pentru țara noastră'', a mărturisit Halep, citată de site-ul WTA.

Cariera Simonei Halep a explodat în 2013, chiar la Madrid, după un wild card oferit de Ion Țiriac.

Miercuri, Halep s-a calificat în sferturile competiției, după 6-2, 6-3 cu elvețianca Timea Bacsinszky , al doilea sfert la Madrid în ultimii trei ani.

Românca și-a luat revanșa după ce Bacsinszky, al cărei tată este născut în Transilvania, se impusese în martie, la Miami.

"Îmi place mai mult să joc pe zgură'', a afirmat Halep. ''Am schimbat tactica. Am jucat cu mai puțină forță în lovituri azi, am încercat să variez jocul, să fiu mai creativă în teren, să deschid mai mult unghiurile, să joc mai mult pe forehand-ul ei. Am făcut o treabă bună și cred că mi-am ajustat foarte bine jocul meu față de al ei'', a adăugat Simona.

Simona Halep a reușit 19 mingi direct câștigătoare, față de 18 erori neforțate, venind de 19 ori la fileu, dintre care 15 s-au soldat cu puncte câștigate.

Bacsinszky a acuzat oboseala, după ce a jucat finala la Rabat: "Am jucat cât de bine am putut, dar, în mod evident, în fața unei jucătoare așa de bune, nu e de ajuns. În astfel de turnee, sper să nu dai peste jucătoare ca Simona. Este sportivă extraordinară și este mereu pregătită din punct de vedere fizic''.

România are în mod cert o reprezentantă în semifinale, având în vedere că Halep va juca în sferturi cu Irina Begu, victorioasă miercuri în fața americancei Christina McHale, 6-7(6), 6-4, 6-4 .

"Știți, îmi place să joc cel puțin două ore!", a declarat Begu după meci, având în vedere că toate cele trei partide de la Madrid au fost de trei seturi și au avut durate de peste două ore.

"A fost un meci dificil. Am început un pic mai lent. Am avut unele șanse, dar am fost prea lentă, iar ea (McHale) a încercat să lovească mingea repede. Dar chiar și așa am avut o minge de set. I Am fost un pic dezamăgită după ce am pierdut primul set în acest mod, dar am încercat să lupt și am ajuns în sferturi din nou", a mărturisit Begu.

A treia româncă ajunsă în sferturi este Sorana Cîrstea, după 6-4, 7-6 (9) cu germanca Laura Siegemund . Patricia Țig poate devenit a patra româncă din această fază a turneului, dacă o va învinge miercuri seara pe americanca Madison Keys.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...