Povestea celei mai șocante scene de sex din filme. Ce s-a întîmplat în platoul peliculei „Ultimul tango la Paris“ FOTO VIDEO

Povestea celei mai șocante scene de sex din filme. Ce s-a întîmplat în platoul peliculei „Ultimul tango la Paris“ FOTO VIDEO

Filmul este considerat una dintre cele mai controversate producții cinematografice din toate timpurile și primește critici chiar și la 50 de ani de la lansare.

Maria Schneider și Marlon Brando, în filmul „Ultimul tango la Paris“ FOTO Profimedia

Filmul cu Marlon Brando în rolul principal – pentru care marele actor a fost nominalizat la Premiile Oscar – a fost lansat în Europa în decembrie 1972 și în SUA în 1973. Drama erotică regizată de Bernardo Bertolucci spune povestea unei tinere din Paris (Maria Schneider), care începe o relație sexuală cu un văduv american mult mai în vârstă (Marlon Brando).

Într-una dintre cele mai șocante scene de sex din cinematografie, Paul (personajul lui Brando) o violează pe Jeanne (Maria Schneider), folosind un pachet de unt pe post de lubrifiant.

Schneider, care avea doar 19 ani când a filmat alături de Brando, pe atunci în vârstă de 48 de ani, a declarat într-un interviu din 2007 că scena „nu era în scenariul original“ și că i s-a spus ce urma chiar înainte de filmare, potrivit The Independent .

„Am fost atât de supărată. Marlon mi-a spus: «Maria, nu-ți face griji, este doar un film». Dar, în timpul scenei, deși ceea ce făcea Marlon nu era real, eu plângeam cu lacrimi adevărate. M-am simțit umilită și, să fiu sinceră, m-am simțit chiar violată, atât de Marlon, cât și de Bertolucci. După scenă, Marlon nu m-a consolat și nici nu și-a cerut scuze. Din fericire, a fost o singură dublă“, povestea într-un interviu actrița.

Privind retrospectiv, Schneider a spus că ar fi trebuit să-și sune agentul sau avocatul „pentru că nu poți forța pe cineva să facă ceva care nu este în scenariu, dar la momentul respectiv, nu știam asta“.

Regizorul italian a venit și el cu varianta sa și a povestit într-un interviu cum s-a născut ideea acestei scene. El a povestit că Brando a venit cu ideea de a folosi untul în scena de viol, dar nu i-au spus lui Schneider „pentru că îmi doream reacția ei ca femeie, nu ca actriță“. „Am vrut ca ea să se simtă umilită“, a spus el.

Evident, declarația a stârnit indignare la Hollywood. „Wow! Nu mă voi mai uita niciodată la acest film, la Bertolucci sau la Brando la fel. Acest lucru este dincolo de dezgustător. Sunt furios“, a scris Chris Evans pe Twitter

După ce presa a scris că violul ar fi fost real, Bertolucci a dat o declarație prin care a clarificat că, totuși, este o scenă de sex simulată. „Cineva a crezut că Maria nu fusese informată despre violența scenei. Este fals. Maria știa totul pentru că citise scenariul, unde era descris totul. Singura noutate a fost ideea untului. Luam micul dejun cu Marlon, pe podeaua apartamentului în care filmam. Era o baghetă, era unt și ne-am uitat unul la altul și, fără să spunem nimic, știam ce vrem“, povestea Bertolucci..

„Într-un fel, m-am purtat oribil cu Maria pentru că nu i-am spus ce se întâmplă“, a completat regizorul, mărturisind că s-a simțit vinovat, dar a precizat că nu regretă decizia de a filma scena controversată. „Nu am vrut ca Maria să-și joace umilința, furia. Am vrut ca Maria să simtă! Apoi, ea m-a urât toată viața“, a mai spus Bernardo Bertolucci.

Maria Schneider a murit în 2011, în timp ce Bertolucci a murit în 2018.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...