Povestea incredibilă a doi români care trăiesc în Canada. Cum au aflat după zeci de ani că sunt frați

Povestea incredibilă a doi români care trăiesc în Canada. Cum au aflat după zeci de ani că sunt frați

Viața bate filmul, de multe ori. Doi români au aflat că sunt frați după ce amândo i și-au făcut independent teste ADN și au încărcat rezultatele pe site-ul 23andMe. Ambii locuiesc în zona Greater din Toronto.

Un test ADN a reunit doi frați care fuseseră despărțiți zeci de ani FOTO Captură foto CBC

Dacina Crasnanic și Traian Alexandru nu s-au întâlnit niciodată până când au făcut independent testele ADN 23andMe, cu speranța de a afla mai multe despre istoricul de sănătate al familiei lor, relatează cbc.ca .

În schimb, ambii au primit surpriza vieții: rezultatele au dezvăluit că sunt frați pierduți de mulți ani .

Amândoi au 50 de ani și locuiesc întâmplător la mai puțin de 30 de minute cu mașina unul de celălalt, în Canada.

Alexandru, care locuiește în Toronto, a spus că faptul că amândoi se află în aceeași țară a adăugat surpriză dezvăluirii neașteptate că avea o soră.

„Este o nebunie. Adică, de ce Canada? Aș putea fi în Anglia. Aș putea fi în Germania. Aș putea fi în Spania. Sunt cetățean european. Aș putea fi peste tot, dar sunt aici", a spus el pentru CBC, într-un interviu difuzat de Ziua Familiei.

„Încă nu-mi venea să cred”

Alexandru i-a transmis lui Crasnanic, care locuiește în Markham, la nord de Toronto, pe rețelele de socializare în Ajunul Crăciunului din 2021, la scurt timp după ce a obținut rezultatele.

S-au întâlnit pentru prima dată câteva zile mai târziu și de atunci au încercat să compenseze deceniile pe care le-au petrecut despărțiți, neștiind unul de existența celuilalt, notează sursa citată.

La început părea ireal”, a spus Crasnanic. „Știam că este real, dar încă nu-mi venea să cred”.

Cu cât vorbeau mai mult despre trecutul lor, poveștile lor de viață sunau la fel.

Femeia a declarat pentru CBC că a fost adoptată la scurt timp după ce directorul unui orfelinat din România a găsit-o abandonată, în copilărie, în tufișurile din apropierea instituției. Dar ea a aflat că a fost adoptată abia când avea 20 de ani, după ce a descoperit o discrepanță în certificatul de naștere. S-a mutat în Canada împreună cu soțul ei în anii 1990 pentru a-și crește copiii.

Abandonat aproape de toboganul de gunoi

Alexandru era și el adult atunci când mama lui i-a spus pentru prima dată că a fost adoptat după ce cineva l-a abandonat în copilărie.

Cineva din Armată era în drum spre muncă și a văzut ceva”, a spus Alexandru. Eram aproape de toboganul de gunoi, în aer liber", a povestit Alexandru.

Soldatul care l-a descoperit pe Alexandru l-a adus la sediul Poliției, iar mama lui, al cărei frate era căpitan, l-a luat, a spus el.

Fosta soție și fiul lui Alexandru s-au mutat la Toronto, iar Alexandru, după ce a petrecut câțiva ani între Canada și România, a decis să se stabilească la Toronto în anul 2008.

Fiii lor se numesc Victor

Asemănările însă nu se opresc aici. Crasnanic și Alexandru au amândoi fii adulți pe nume Victor. Cei doi tineri s-au apropiat în ultimul an de când părinții lor s-au regăsit.

Traian Alexandru a spus că mutarea în Canada, după ce a împlinit 40 de ani, a fost o provocare pentru că nu avea mulți prieteni, dar găsirea surorii sale înseamnă totul.

Crasnanic a spus că, deși și-ar fi dorit ca ea și fratele ei să se fi putut cunoaște de când erau copii, niciodată nu este prea târziu.

Plănuiesc să trăiesc până la 100 de ani, așa că mai avem 50 de ani pentru a compensa timpul pierdut”, a povestit femeia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...