Povestea italiencei îndrăgostite de România. De ce s-a mutat aici: „Mi s-a spus că nu voi găsi nimic, doar pericole"”

Povestea italiencei îndrăgostite de România. De ce s-a mutat aici: „Mi s-a spus că nu voi găsi nimic, doar pericole"”

Din Padova, o profesoară de limba italiană, care a lucrat ca ghid turistic, a ajuns la București. Femeia s-a îndrăgostit de România în urmă cu 9 ani, iar următorul pas a fost să se stabilească la noi în țară.

Daria s-a mutat în România în urmă cu 9 ani FOTO Facebook Daria Barcheri

Daria Barcheri, de 40 de ani, este absolventă a Facultății de Litere și Filozofie din Padova, Acum locuiește la București, după ce inițial a stat trei ani la Constanța, relatează rotalianul.com . Ea a lucrat și ca ghid turistic, dar în prezent predă online limba italiană.

Recent, a povestit pe pagina sa de socializare cum a ajuns în țara noastră, dar și ce a determinat-o să nu mai plece.

Pe 27 septembrie, cu 9 ani în urmă, la vârsta de 31 de ani, am decis să mă mut în România. Aveam doar 500 de euro și o valiză plină cu cărți, un telefon mobil, rutina mea zilnică de sport și-mi căutam norocul.

O doamnă foarte amabilă, în vârstă de 70 de ani, m-a găzduit la ea acasă pentru câteva săptămâni”, a scris Daria în postarea sa.

Am mers la o coafeză care mi-a tăiat părul prea scurt și acesta a fost rezultatul. Limba mea română era atât de precară încât abia mă puteam face înțeleasă”, a scris italianca.

În postarea sa, aceasta povestește că a fost impresionată de bunătatea, dar și de solidaritatea locuitorilor din Constanța și, fără să stea prea mult pe gânduri, a ales să rămână în România.

"Ce minunat! Toată lumea se grăbește"

De asemenea, Capitala a fascinat-o de prima dată și s-a arătat încântată de ritmul trepidant și dinamismul din oraș

După ce am cunoscut simpatia și solidaritatea locuitorilor din Constanța, am decis să trăiesc în România. Așa că m-am stabilit la București. Ceea ce m-a impresionat cel mai mult despre capitală a fost dinamismul ei. M-am gândit: Ce minunat! Toată lumea se grăbește, sunt șantiere peste tot, cred că aici este mult de lucru. Și nu m-am înșelat.”

Mulți italieni și nu numai m-au sfătuit să nu plec (din Italia – n.r.), spunându-mi că nu voi găsi nimic, doar pericole. Dar, în schimb… Câte lucruri am descoperit! Îmi amintesc de acea zi ca și cum ar fi fost astăzi. La mulți ani mie!”, se arată în postarea profesoarei de limba italiană.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat