Povestea unei românce surdomute, pasionată de croitorie, relatată de presa din Germania: „Aceasta este motivația mea“

Povestea unei românce surdomute, pasionată de croitorie, relatată de presa din Germania: „Aceasta este motivația mea“

O femeie surdomută născută în România și rezidentă în Germania a devenit sursă de inspirație pentru zeci de mii de oameni. Tânăra a transformat pasiunea pentru cusut într-o adevărată artă. Are propriul brand pentru obiectele care îi ies din mâini.

Raluca este născută în România, dar trăiește în Germania FOTO Facebook Raluca Schrollinger

Poveste femeii în vârstă de 40 de ani, care s-a născut în România, a fost făcută cunoscută de presa din Germania. Conform jurnalemigrant.com , Raluca Schrollinger are creat un brand propriu pentru produsele realizate de ea în atelierul situat în localitatea Lauterhofen (districtul Neumarkt din landul Bavaria), așa cum relatează publicația germană Merkur .

Pe canalul său de Instagram este urmărită de 25.000 de persoane cărora le dezvăluie tainele croitoriei. De aproape 2 decenii, femeia a prins drag de această meserie. Totul a început în momentul în care s-a calificat ca decorator de interior, cusutul făcând parte din abilitățile necesare acestei minunate profesii.

Ceea ce îmi place la cusut este că pot fi creativă – aceasta este motivația mea”, a recunoscut Raluca.

Despre promovarea pe rețelele de socializare, Raluca a precizat că numărul de urmăritori pe Instagram nu este relevant în ceea ce o privește. „Au apărut încetul cu încetul datorită unor creații proprii expuse de mine, iar unii au distribuit mai departe” a explicat ea.

În realitate, Instagram a ajutat-o să vândă produsele, dar și să devină cunoscută. „Am fost deja abordată de măcelar și de angajații unei grădinițe”, a dezvăluit tânăra.

Raluca s-a născut în România și avea doar nouă ani când a plecat în Germania. În momentul în care și-a dat seama că produsele sale au succes, a creat un brand care îi poartă numele.

La început marca ei avea un alt nume, apoi l-a schimbat în „Ionela” pentru că „s-a identificat mai mult cu acest nume”.

A început cu realizarea decorațiunilor

Mai întâi a realizat diverse decorațiuni, inclusiv felinare și articole de casă, apoi a creat eșarfe din țesătură subțire. În prezent la țesături groase combinate cu piele artificială și face genți, rucsacuri, genți de mână, poșete, dar și calendare. Cusutul a devenit principala ei ocupație din care câștigă bani.

Este de părere că succesul se datorează în primul rând calității produselor. Totodată, comunitatea de surdomuți este cea care o susține necondiționat.

Produsele sale nu se vând doar în mediul online, ci și la târgurile speciale destinate surdomuților. „Ei sunt întotdeauna bine primiți”, a menționat ea. Uneori participă și la târgurile obișnuite

Când sunt la un târg obișnuit, am întotdeauna cu mine pe cineva care să interpreteze limbajul semnelor. Pentru mine, aceasta este cea mai simplă și mai rapidă formă de comunicare. Totuși, în general clienții sunt în mare parte surdomuți”, a spus Raluca.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...