Prăduirea României! Tunurile PSD pe final de mandat, faza pe București

Prăduirea României! Tunurile PSD pe final de mandat, faza pe București

Prăduirea României! Tunurile PSD pe final de mandat, faza pe București. Un consilier USR acuză conducerea Primăriei Sectorului 2 că vrea să ofere pe tavă firmei Supercom, cea care se ocupă de salubrizarea Sectorului de 20 de ani, încă 20 de ani de monopol. 

 „Primăria Sectorului 2 vrea să ofere un monopol pe minim 20 de ani pentru sortarea deșeurilor pentru o firma care aparține unui fost senator PSD”, este acuzaţia adusă de către consilierul local USR, Adrian Alexandru, conducerii Primăriei Sectorului 2. Este vorba despre Ilie Ciuclea, patronul Supercom și fost senator PSD. Consilierul susţine că prin intermediului unui punct de pe ordinea de zi a ședinței de consiliu local, Primăria Sectorului 2 solicită Consiliului General al Capitalei avizul pentru a putea încheia un „Protocol privind parteneriatul pentru realizarea unui proiect public de interes local în domeniul gestionării şi asigurării trasabilităţii deşeurilor municipale „.

Concret, Primăria de Sector cere acordul primăriei generale pentru ca firma Supercom să poată realiza un centru pentru gestionarea deşeurilor cu o capacitate de 150.000 de tone pe an. Investiţia este 100% privată.

Acest lucru, susţine consilierul USR, nu este altceva decât un artificiu pentru ca firma Supercom, cea care se ocupă cu colectarea gunoaielor de 20 de ani în Sectorul 2, să-şi asigure monopolul pentru încă 20 de ani.

Consilierul USR, Adrian Alexandru, susţine că Supercomul ar avea deja acest centru: „Supercomul are această staţie din 2010. O staţie de sortare pentru 120.000 de tone de deşeuri în condiţiile în care Sectorul 2 produce anual 110.000 de tone. Ei vor exclusivitate”.

Firma Supercom asigură salubrizarea în Sectorul 2 din 1999, în baza unui contract încheiat pentru 5 ani și prelungit din 2004 până astăzi. „Deși a fost obligat să organizeze licitație de către Înalta Curte de Casație și Justiție încă de anul trecut, primarul PSD nu se lasă intimidat și, împreună cu viceprimarul PNL, vor să proceseze deșeurile pentru încă cel puțin 20 de ani cu aceeași firmă Supercom. Astfel, monopolul Supercom se va exercita pentru minim 40 de ani”, a declarat Adrian Alexandru pentru G4Media.ro .

Compania Supercom este deţinută de Ilie Ciuclea, fost senator PSD în legislatura 2004-2008 şi fost vicepreşedinte al UNPR. Acesta a reuşit să atragă atenţia opiniei publice asupra lui în 2011, când şi-a făcut un cadou de Moş Nicolae în valoare de 500.000 de dolari. Mai exact a încheiat un contract pentru cumpărarea în leasing a unei maşini de lux Maybach 62 S. „Este o ţicneală de-a mea”, s-a rezumat Ciuclea, să comenteze achiziţia făcută. Preţul de listă al limuzinei era atunci de jumătate de milion de dolari (492.000 dolari).

Sectorul 2 este unic printre sectoarele capitalei pentru faptul că aici ar exista cea mai mare taxă pentru salubritate, numită „taxa de habitat”. Această taxă este 159 de lei pe an, din care locuitorii Sectorului plătesc doar 129 de lei. Restul este subvenționat de primărie, scrie  G4Media.ro .

Achiziții controversate în Sectorul 1 al Bucureștiului: 20 de școli fac curățenia cu o firmă deținută de fostul partener de afaceri al directorului de achiziții al Primăriei

O firmă nou-înființată a obținut 39 de contracte, în valoare totală de peste 1 milion de lei, de la mai multe școli din Sectorul 1 al Capitalei și de la Proedus – centrul de proiecte educaționale al Primăriei București. Școlile au cumpărat serviciile de curățenie, prin achiziție directă, în lunile mai și august, de la firma MIHTEO ICS – care fusese înființată în luna aprilie.

Administratorul firmei care a obținut toate contractele prin atribuire directă este, potrivit datelor de la Registrul Comerțului, Mihai Teodor Adrian. Firma sa, MIHTEO ICS SRL, a fost înființată pe data de 25 aprilie 2019, și în mai puțin de o lună de la înființare societatea a obținut prin atribuire directă 15 dintre contractele cu școlile, dezvăluie  edupedu.ro .

Potrivit datelor din Monitorul Oficial, Mihai Teodor Adrian a fost asociat până în 2010 într-o altă firmă, SC Construcții Civile și Reabilitări SRL Chitila, cu Fodoroiu Cosmin Marius, acesta din urmă având funcția de Director executiv al Direcției de Investiții a Primăriei Sectorului 1 din București.





Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia