Prahova: 11 persoane reţinute pentru purtare abuzivă şi rele tratamente aplicate copiilor de la Centrul 'Sfântul Andrei'

Prahova: 11 persoane reţinute pentru purtare abuzivă şi rele tratamente aplicate copiilor de la Centrul 'Sfântul Andrei'

Unsprezece persoane au fost reţinute pentru purtare abuzivă şi rele tratamente aplicate minorilor din Centrului de plasament "Sfântul Andrei" din Ploieşti, în urma a patru percheziţii, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Raluca Brezean.

"În urma percheziţiilor de ieri (marţi, 30 octombrie n.r.), au fost aduse la audieri 15 persoane. Au fost patru percheziţii efectuate la un complex de servicii şi la domiciliile unor persoane bănuite de purtare abuzivă şi rele tratamente aplicate minorului. Din aceste 15 persoane, s-a dispus reţinerea a 11. Parchetul va hotărî exact dacă cine şi cu ce propuneri vor ajunge la instanţă", a precizat Raluca Brezean.

Potrivit acesteia, din cercetări a reieşit faptul că, în cursul anului curent, persoanele în cauză, aflate în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ar fi pus în primejdie dezvoltarea fizică, intelectuală sau morală a mai multor minori, prin măsuri sau tratamente de orice fel.

În urma percheziţiilor, au mai fost ridicate înscrisuri, în vederea continuării cercetărilor. AGERPRES/(A - autor: Gheorghe Pietrar, editor: Oana Popescu; editor online: Magdalena Tănăsescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”