Prahova: Acționari de la Petrolul Ploiești, arestați preventiv

Prahova: Acționari de la Petrolul Ploiești, arestați preventiv

Trei acționari de la Petrolul Ploiești, între care frații Daniel și Nicolae Capră, au fost arestați preventiv, alături de alte patru persoane, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 15,4 milioane de euro, potrivit unei decizii luate miercuri seara de Tribunalul Prahova.

Foto: (c) ANAMARIA TOMA / AGERPRES FOTO

Potrivit șefului DIICOT Ploiești, Ionuț Botnaru, Tribunalul Prahova a admis propunerea procurorilor și a dispus emiterea de mandate de arestare preventivă pe numele tuturor celor șapte persoane reținute, marți seară, în urma audierilor.

Astfel, între cei șapte se află trei administratori ai clubului de fotbal Petrolul Ploiești, respectiv frații Daniel și Nicolae Capră și Marius Bucuroiu, dar și administratori ai unor societăți acuzați că ar fi implicați în activitatea infracțională.

Decizia Tribunalului Prahova nu este definitivă.

Procurorii DIICOT Ploiești au efectuat, marți, 25 de percheziții domiciliare pe raza județelor Constanța, Prahova, Buzău, Sălaj, Giurgiu, Brăila și a municipiului București, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unei grupări infracționale organizate formată din 19 persoane specializată în infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani, prejudiciul creat fiind de 15,4 milioane de euro.

Perchezițiile au vizat inclusiv clubul FC Petrolul Ploiești și locuințele acționarilor, anchetatorii ridicând, printre altele, mai multe documente.

Ancheta a fost declanșată ca urmare a unei sesizări primite de la Direcția Generală Antifraudă care, potrivit lui Botnaru, a efectuat o serie de controale la clubul ploieștean.

În cauză există suspiciunea că administratori ai Petrolului Ploiești au inițiat în anul 2012 o grupare infracțională organizată la care au aderat și celelalte persoane, în vederea creării unor lanțuri infracționale care să le favorizeze firmele, respectiv în scopul preluării și finanțării clubului de fotbal. Astfel, potrivit procurorilor, au fost efectuate operațiuni nereale prin emiterea de documente și facturi fictive, în scopul deducerii TVA și diminuării bazei de impozitare (impozit pe profit).

Procurorii mai susțin că, în scopul creării unor relații comerciale inexistente între firmele implicate în activitatea infracțională cu clubul sportiv, au fost facturate diferite servicii și livrări de mărfuri, sumele astfel obținute fiind însușite de către membrii grupării, în scopul preluării și finanțării clubului, prin creditări succesive.

La sediul DIICOT Ploiești au fost audiate zeci de persoane.

Consiliul Local Ploiești a aprobat, în luna februarie a anului 2012, o hotărâre prin care Daniel Capră, Alexandru Daniel Capră și SC JIF SRL au preluat acțiunile SC FC Petrolul SA, deținute până la acel moment de Liviu Luca, Florin Bercea, Eduard Alexandru și Federația Sindicatelor Libere și Independente (FSLI) Petrom. AGERPRES/(AS — autor: Anamaria Toma, editor: Claudia Stănescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Explicațiile unui psiholog privind riscurile dormitului în paturi separate în cuplu

2 Un text care dă de gândit al lui Andrei Caramitru...

3 De citit...

4 Foarte interesante amănunte...

5 Doamna Lasconi, ultima „haltă” a USR înaintea deraierii definitive, pentru că nu va mai intra în Parlament...