Prahova: Bărbatul care a furat bijuterii de 5,2 milioane de euro rămâne în arest preventiv

Prahova: Bărbatul care a furat bijuterii de 5,2 milioane de euro rămâne în arest preventiv

Bărbatul arestat pentru furtul unor bijuterii de 5,2 milioane de euro dintr-un magazin din Paris, George Ploscaru, rămâne în arest preventiv, a decis, joi, definitiv, Curtea de Apel Ploiești.

Potrivit unui comunicat emis de instanță, magistrații au respins ca nefondată contestația formulată de inculpat împotriva deciziei Tribunalului Prahova, care a dispus luarea măsurii arestului preventiv față de acesta.

Decizia Curții de Apel Ploiești este definitivă.

Tribunalul Prahova a dispus, la data de 14 ianuarie, arestarea preventivă a inculpatului Ploscaru George pentru o perioadă de 30 de zile, în dosarul în care acesta este acuzat că a furat, dintr-un magazin de pe teritoriul Franței, bijuterii în valoare de 5,2 milioane de euro.

Surse judiciare au declarat, luni, că bijuteriile au fost sustrase dintr-un showroom privat din Paris al mărcii elvețiene de bijuterii De Grisogono, inculpatul recomandându-se drept evaluator interesat de achiziționarea bunurilor.

Conform motivării deciziei Tribunalului Prahova, inculpatul a recunoscut în fața instanței de judecată săvârșirea faptei și a descris modul de comitere a acesteia, susținând că ar fi urmat să se predea autorităților franceze.

"Atitudinea procesuală de recunoaștere în fața instanței de judecată, de descriere a modului de comitere a faptei, precum și susținerile că avea intenția de a se preda autorităților franceze nu reprezintă un argument puternic cu privire la adoptarea unei măsuri preventive neprivative de libertate. Această atitudine de aparentă cooperare ar putea fi însă valorificată într-un eventual proces de individualizare a pedepsei în cazul în care se va stabili vinovăția inculpatului", se arată în documentul citat.

AGERPRES/ (AS—autor: Anamaria Toma, editor: Diana Dumitru, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Urmează „îngroparea” definitivă a lui Băsescu?

2 VIDEO Priviți, primele imagini cu „dihăniile” americane HIMARS în acțiune în Ucraina!

3 Nu, nu este un desen de bășcălie! Armata belarusă desfășoară în zonele de frontieră tancuri false din lemn!

4 Asta e din ciclul / Judecați voi...

5 ULTIMA ORĂ Disensiuni la vârful Ucrainei? / Zelenski vrea să-l demită pe șeful serviciului de spionaj, Ivan Bakanov, cu care este prieten din copilărie