Prahova: Doi agenți de poliție, reținuți într-un dosar de abuz în servicu și trafic de influență

Prahova: Doi agenți de poliție, reținuți într-un dosar de abuz în servicu și trafic de influență

Doi agenți din cadrul Poliției Filipeștii de Pădure au fost reținuți, joi seară, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, după ce au fost audiați timp de mai multe ore într-un dosar de abuz în serviciu, luare de mită și trafic de influență. Patru agenți de poliție de la Poliția Filipeștii de Pădure și unul din cadrul Poliției Băicoi au fost aduși la audieri în urma unor percheziții efectuate de procurori, pentru doi dintre aceștia fiind emisă ordonanță de reținere, urmând a fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă, ceilalți fiind lăsați în libertate, fără să fie luate măsuri împotriva lor.

Surse judiciare au declarat că infracțiunile pentru care sunt cercetați aceștia au legătură cu atribuțiile lor de poliție rutieră, iar faptele au fost comise în cursul anului 2015.

Concret, pentru a nu sancționa contravențional anumite persoane sau pentru a le aplica acestora sancțiuni mai ușoare, agenții de poliție luau de la acestea diverse sume de bani, produse (brânză, miel), țigări sau beneficiau de servicii de transport, au precizat sursele citate.

De asemenea, în schimbul acestor beneficii, agenții interveneau în același scop pe lângă colegii lor, dar și pe lângă alți agenți de la alte unități de Poliție.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu, fals intelectual, instigare la abuz în serviciu, instigare la fals intelectual, complicitate la abuz în serviciu și complicitate la fals intelectual.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale