Prahova: Două persoane rămân internate după prăbușirea podețului cu staff-ul de campanie al PSD

Prahova: Două persoane rămân internate după prăbușirea podețului cu staff-ul de campanie al PSD

Două dintre cele zece persoane rănite, duminică, după ce podețul pe care încercau să îl traverseze s-a prăbușit au rămas internate, iar în cazul alteia încă se efectuează investigații, însă cel mai probabil nu va rămâne sub supraveghere medicală.

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean de Urgență (SJU) Ploiești, unul dintre răniți a rămas internat la această unitate sanitară, fiind vorba despre o persoană care a suferit un traumatism cranio-cerebral.

De asemenea, o altă persoană este în continuare supusă investigațiilor, la cererea medicului neurochirurg, însă cel mai probabil nu va rămâne internată.

Totodată, o fată de 17 ani care a suferit o fractură la nivelul piciorului a fost internată la Spitalul de Pediatrie, au spus surse medicale.

Zece persoane cu vârste între 17 și 77 de ani, între care și o gravidă în 35 de săptămâni, au ajuns, duminică, la Spitalul de Urgență Ploiești cu diverse traumatisme după ce un podeț pe care îl traversau s-a rupt în comuna Plopu.

Persoanele în cauză făceau parte din staff-ul de campanie al PSD, iar printre cei răniți se află și candidatul PSD la Primăria Plopu, viceprimarul Marin Teodor. Femeia însărcinată a fost transferată pentru consult de specialitate la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie, însă aceasta nu prezenta leziuni.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, Marian Popescu, a declarat, pentru AGERPRES, că Poliția va efectua verificări în acest caz, iar în situația în care vor fi depistate nereguli în ceea ce privește legalitatea construcției podețului în cauză, vor fi sesizate organele abilitate.

Pe de altă parte, primarul de la Plopu, Adrian Bălănescu, spune că puntea respectivă era folosită destul de rar, ca variantă alternativă și doar pietonal, ea cedând sub greutatea celor aproximativ 30-40 de persoane care au încercat să o traverseze duminică.

"Nu era într-o stare avansată de degradare, dar era un podeț pietonal, care se folosea ca alternativă (...), mai rar, și pietonal. Din nefericire, azi, în jur de 30-40 de persoane au trecut concomitent și a cedat sub greutate", a declarat Bălănescu pentru AGERPRES.

Primarul a spus că în cursul zilei de luni va face solicitări către Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul de Stat în Construcții și Prefectură, astfel încât o comisie formată din specialiști să meargă la fața locului pentru a face verificări.

"Eu am făcut solicitări la Consiliul Județean pentru reparația aceste punți, dar, din păcate, din lipsă de fonduri, nu am reușit să ducem la bun sfârșit această investiție", a adăugat edilul.

Mai mult, el spune că viceprimarul Marin Teodor (PSD), contracandidat al său la funcția de primar aflat pe podeț la momentul prăbușirii, ar fi trebuit să cunoască mai bine situația acelei punți.

"Cu siguranță (ar fi trebuit să știe mai bine situația podețului—n.r.), e viceprimarul comunei de două mandate", a spus Adrian Bălănescu.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CIA și Pentagonul vor înarma și antrena forțele gherilă ucrainene în România, Polonia și Slovacia

2 Dezvăluirea unui general iranian: Familia regală saudită s-ar trage din evreii care s-au luptat cu Mahomed

3 Poate cea mai frumoasă femeie din România...

4 Fenomen straniu în SUA

5 37 de violuri, 3 morți, 87 de magazine și 1500 de case devastate / Bilanțul primei zile de ocupație în Alba a „e…