Prahova: Focar de COVID-19 la Spitalul Judeţean Ploieşti; cinci cadre medicale şi doi pacienţi sunt infectaţi

Prahova: Focar de COVID-19 la Spitalul Judeţean Ploieşti; cinci cadre medicale şi doi pacienţi sunt infectaţi

Un nou focar de COVID-19 a fost depistat în judeţul Prahova, cinci cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, dar şi doi pacienţi fiind confirmaţi cu noul coronavirus.

Directorul SJU Ploieşti, Marius Niculescu, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că la nivelul Secţiei de Interne au fost testate pozitiv cinci cadre medicale, respectiv un medic, trei asistente şi o infirmieră, dar şi doi pacienţi, aceştia din urmă fiind deja transferaţi la spitalul suport CFR.

"Activitatea secţiei se desfăşoară cu precauţiile impuse de situaţia existentă. Avem acum 36 de pacienţi internaţi care au fost testaţi negativ, dar care vor fi retestaţi. Pacienţii noi vor fi direcţionaţi la spitalele cu secţii de medicină internă din judeţ", a precizat directorul SJU Ploieşti.

De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova au fost confirmate cu noul coronavirus 587 de persoane, cu 18 mai multe faţă de ziua precedentă, dintre care 24 au decedat (trei decese raportate în ultimele 24 de ore), iar 133 au fost declarate vindecate şi externate, arată buletinul de presă al Prefecturii Prahova.

Totodată, în ultimele 24 de ore au mai fost externaţi la cerere 11 pacienţi.

În secţiile de Terapie Intensivă din judeţ destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19 sunt internate 12 persoane (nouă sunt ventilate mecanic). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /