Prahova: Fostul director al DGRFP Prahova, achitat în dosarul de luare de mită; decizia nu este definitivă

Prahova: Fostul director al DGRFP Prahova, achitat în dosarul de luare de mită; decizia nu este definitivă

Fostul director al Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice (DGRFP) Prahova, Daniel Petre, a fost achitat, miercuri, în dosarul în care acesta a fost trimis în judecată de procurorii DNA Ploiești pentru două infracțiuni de luare de mită, dintre care una în formă continuată.

Potrivit deciziei postate pe portalul instanțelor de judecată, Tribunalul Prahova a constatat că legea penală mai favorabilă aplicabilă inculpatului este reprezentată de Codul penal din 1969 și Legea nr. 78/2000 în varianta anterioară modificărilor aduse prin Legea nr. 187/2012.

Astfel, magistrații l-au achitat pe Daniel Petre acuzat de săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată, faptă din perioada aprilie — mai 2012, și de săvârșirea infracțiunii de luare de mită, faptă din luna aprilie 2013.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare.

Daniel Petre a fost trimis în judecată de DNA Ploiești în luna mai a anului trecut sub acuzația că a luat mită în valoare totală de 60.000 de lei, el având succesiv, la data faptelor, funcțiile de director executiv adjunct la Direcția Economică din cadrul Consiliului Județean (CJ) Prahova, cu atribuții delegate de administrator public, și ulterior director executiv în cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice (DGFP) Prahova.

În rechizitoriul întocmit de anchetatori se arată că Petre a primit în trei rânduri, în perioada aprilie — mai 2012, de la un denunțător sumele de 20.000 lei, 10.000 lei, respectiv 20.000 lei (în total 50.000 lei), pentru ca, în calitatea sa de director executiv adjunct al Direcției Economice din cadrul CJ Prahova, să favorizeze o societate la care persoana respectivă avea interese economice, în sensul atribuirii unei lucrări finanțate din fondurile CJ privind modernizarea unui drum județean.

De asemenea, inculpatul a promis că va face demersuri și în legătură cu efectuarea cu prioritate a plăților către această societate și pentru suplimentarea cu 20% din valoarea totală a lucrării, pe parcursul derulării contractului, se arată într-un comunicat emis la acea dată de DNA. Ulterior, în aprilie 2013, Daniel Petre, care la acel moment era director executiv în cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Prahova, a primit de la același denunțător suma de 10.000 lei, pentru a favoriza aceeași societate comercială, cu ocazia unui control derulat de către inspectorii din subordinea sa.

Potrivit comunicatului, anchetatorii au dispus disjungerea și continuarea cercetărilor față de Daniel Petre într-un dosar separat, aflat la DNA Ploiești. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 LIVE TEXT | Război în Ucraina. Lupte intense pentru Bakhmut. Autoritățile ruse vor să interzică circulația hrivnei în zonele ocupate

2 Fiul patronului Cris-Tim, condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare pentru trafic de cocaină

3 Luase legătura cu rușii / Cine este prințul Heinrich XIII, capul loviturii de stat din Germania

4 Rareș Bogdan / Sunt în aeroport, alături de Manfred Weber, în drum spre Viena. Ultimul Asalt. La 17.30 ne vom afla față în față cu Karl Nehammer, cance…

5 Ea este antrenoarea pe care un puști a întrebat-o dacă trimite poze nud pe bani...