Prahova: Încă cinci persoane, între care un copil, depistate cu SARS-CoV-2 la Centrul de plasament de la Vălenii de Munte

Prahova: Încă cinci persoane, între care un copil, depistate cu SARS-CoV-2 la Centrul de plasament de la Vălenii de Munte

Încă cinci persoane, între care un copil, au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus la centrul de plasament din oraşul Vălenii de Munte, unde a fost declarat, sâmbătă, focar de COVID-19.

Potrivit datelor comunicate luni de Prefectura Prahova, numărul total al persoanelor infectate în această unitate a ajuns la 28, fiind vorba despre 23 de copii şi cinci adulţi, angajaţi ai centrului.

Şapte dintre copii au rămas izolaţi în spital, iar ceilalţi 16 sunt în izolare la centrul de plasament, fiind monitorizaţi zilnic de către un medic pediatru.

Un număr de 12 focare de COVID-19 sunt active în Prahova: unul la o subunitate a Inspectoratului Judeţean de Poliţie, unul la o secţie a Spitalului de Psihiatrie Voila, unul la Primăria Blejoi, unul la Trezoreria Ploieşti, două în centre de îngrijire a persoanelor adulte, unul la Centrul de plasament de la Vălenii de Munte şi cinci la agenţi economici din judeţ.

De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 3.244 de persoane, dintre care 747 sunt cazuri active, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Prahova.

La terapie intensivă sunt acum internaţi 27 de pacienţi COVID-19, dintre care 17 sunt ventilaţi.

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19 este de 328, dintre care 300 sunt ocupate.

De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, DSP Prahova a emis 450 de decizii de izolare şi 2.646 de carantină.

Numărul de teste realizat în judeţ, de la începutul epidemiei şi până în prezent, este de 17.071 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere de către angajatori şi persoanele care fac astfel de verificări pentru a merge în vacanţe în acele ţări care solicită un astfel de test), potrivit centralizării DSP Prahova. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Jenante imagini! / Loredana, dezmăț la restaurant cu „morcovul” italian

2 Documente secrete despre Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei

3 „Bula va exploda” / Avertismentul legendarului investitor Jeremy Grantham

4 Ce spune un șofer STB, sub protecția anonimatului, despre greva care a paralizat orașul, despre presiunile sin…

5 Generalii PSD înainte de ședința CSAT...